סחרחורות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/08/2001 | 14:18 | מאת: אביבי

שלום רב. לפני 3 שנים קבלתי התקף חרדה קשה שתואר ע"י המטפלת ( פסיכולוגית ) שאליה פניתי - כ "חרדה דכאונית ) טופלתי ב- "פבוקסיל" במשך 6 חודשים וגם בקלונקס 0.25m לשינה . לאחר 6 חושדים הוקל מצבי לא במאה אחוז אך הוחלט שאפסיק את הטיפול התרופתי ואמשיך בטיפול פסילוגי בלבדשעזר לי מאוד. כיום אני מרגיש טוב אך עדיין ניתקף בהתקפים קלים מדיי פעם, אך במקביל אני סובל מתחושת סחרחורת כמעט באופן קבוע. > האם התקפי חרדה מדי פעם מוגדרים כתופעה ידועה לאנשים עם עבר כזה או שאפשר להפתר מזה אחת ולתמיד ? > האם לתופעת הסחרחורת הכמעט קבועה יש קשר ישיר להתקפי החרדה שמופיעים מדי פעם ? עלי לצין שהסחרחורות לא קשות ברמה שאי אפשר לתפקד אך אם זאת די מפריעות ומתסכלות. תודה. אביבי.

07/08/2001 | 14:37 | מאת: דוגי

אביב שלום התקפי חרדה קטנים מדי פעם זה דבר טבעי למי שסבל ממצב קשה של חרדה זה קשור למבנה הנפשי של הבן אדם. זה שאת מצליחה היום להיתמודד ללא כדורים זה נהדר. לגבי סחרחורות לכי לעשות בדיקות דם לבדוק שאין לך אנמיה או מחסור ב- B12 כמו כן בתקופה של סחרחורת לכי לאחות קופ"ח שתמדוד לך לחץ דם כי יכול להיות שאת סובלת מלחץ דם נמוך(זה לא מחלה זה פשוט עושה סחרחורת) ואז שתיה מרובה והקפדה על תזונה תפתור את הבעיה. דוגי

08/08/2001 | 02:11 | מאת: טלי וינברגר

אביבי שלום רב, שאלות כמו אלו שהעלת במכתבך נשאלו פה פעמים רבות. אתה מוזמן לבצע "חיפוש" באתר, ואם יהיו לך שאלות נוספות, אתה מוזמן לשוב ולשאול. יתרה מזו, פורסמו בעבר מספר כתבות בנושא חרדה, והן מצויות בארכיון שבאתרנו. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית