בדידות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/07/2001 | 20:25 | מאת: אורית ארנון

אני כל כך כמהה לקשר זוגי וכל כך קשה לי להיות לבד, בעיקר בחודשים האחרונים אבל יש לי בעיה - אני פוחדת פחד מוות מיחסי מין ולא יודעת למה. זה מאד מציק לי ומונע ממני ליצור קשרים. החלטתי לפנות לטיפול ואני מתחילה טיפול בקרוב אבל אני צריכה עידוד. אני כבר בת 26 וחוץ מקשר הרסני אחד לא היה לי קשר חברות ויש לי הרגשה שמעולם לא יהיה לי חבר ולא אקים משפחה ואני כבר מדמיינת את עצמי מזדקנת לבד ונכנסת לפניקה.

22/07/2001 | 20:49 | מאת: נועה

אורית, את יודעת אולי למה את מפחדת כל-כך מיחסי מין? ומתי היה הקשר ההרסני שהיה לך? אני חייבת להודות שהודעתך קצת מפתיעה אותי, כי לא ראיתי שדיברת כאן אף פעם בעבר על קשר זוגי. חוץ מזה - חשבתי שאת כבר בטיפול פסיכולוגי, או שהחלטת ללכת לטיפול נוסף ספציפי לנושא זה? לגבי התחושות שהעלת - הבדידות, פחד להישאר בסוף לבד לתמיד, הרגשה שיש אצלי בעיה שמונעת ממני לקיים קשר זוגי כמו שאנשים אחרים יכולים - כל זה מאוד מוכר לי. גם אני בת 26 והיה לי רק קשר אחד עד היום, שנמשך אמנם 6 שנים. אני לא יכולה לכנות אותו הרסני, אבל ברור שהוא היה מאוד לא טוב, ובאמת בגלל בעיות שלי - שעדיין לא נפתרו. אני מקווה שאולי עכשיו, אחרי שמצב החרדות השתפר, אני אוכל להתחיל לעבוד על העניין הזה בטיפול. אם את רוצה להמשיך לכתוב ממה את חושבת שנובעים הפחדים האלה והקושי - אשמח לשמוע. אפשר גם באי-מייל אם את מעדיפה. אין לי מחשב בבית כרגע (אני אצל אחותי עכשיו) אז אולי אני אוכל להגיב רק מחר בבוקר. בי, נועה.

23/07/2001 | 20:23 | מאת: אורית ארנון

תודה על התשובה נועה. אשמח גם תגיבי להודעה שכתבתי למעלה

23/07/2001 | 07:00 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, פתיחותך מעידה על כך שהיכולת הבסיסית שלך לקשר מאד טובה! ולעניין הפחד מיחסים מיניים: קחי בחשבון את השורה הסופית: טיפול פסיכולוגי מסייע ברוב המקרים לעניין. יש לראות את שני צידי המטבע: ככל שהנושא מפחיד ובעייתי, הוא בו-זמני מאד מהנה ומתגמל, ככה שהסיכוי למעבר ממצב פחד ודחייה למצב של כמיהה והנאה - גבוה . כל טוב, ודרך צליחה ד"ר יוסי אברהם

23/07/2001 | 20:24 | מאת: אורית ארנון

תודה על התגובה. כתבתי לך הודעה נוספת למעלה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית