סרטונין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/08/2000 | 23:32 | מאת: תמר

מהו סרטונין? 1. האם לסובלים מאוטיזם יש רמות גבוהות של סרטונין. האם הגדלת נוכחות סרטונין משפר מצב קליני של מטופלים בדיכאון פוביה וחרדות. 2. בין התרופות הניתנות כנוגדות דיכאון חרדה והפרעות אישיות , כפיתיות, על פי הרשום התרופה פועלת על ידי עיכוב באופן סגולי את הניצול החוזר של הסרטונין במוח. מהו עיכוב? האם פחות סרטונין . 3. כידוע לי נותנים לאוטיסטים ( לחלק ) תרופות כמו פרוזק או פבוקסיל או אחרות המעכבות ניצול חוזר של סרטונין. האם האחד לא סותר את השני. התשובות נחוצות לי לצורך השלמת עבודה בנושא. תודה תמר

13/08/2000 | 20:55 | מאת: אמיר זהר

סרוטונין הוא חומר המופרש במירווח הבין-סינאפטי - כלאמר בין תא עצב אחד למישנהוא - מערכת התאים הסרוטונינגית מתחילה בגזע המוח ועולה בצורה מפושטת לכל תאי קליפת המוח (דהיינו קורטקס) - נהוג לחשוב שהסרוטונין משפיע על האיזון של פעילות התאים במח - איזון של יכולת התאים להגיב לגירויים המגיעים אלהם נהוג לחשוב שהמוח עובד כמערכת כלאמר כמו תיזמורת שמנגנת מוסיקה - המוסיקה משולה לפעילות מוחית תקינה - כדי שלא יהיו זיופים חייבת להיות התאמה טובה בין הנגנים - כמו זאת שנותן המנצח - הסרוטונין משול למנצח המתאם פעילות התאים לביצוע פונקציות מוחיות גבוהות כמו חשיבה ותפיסה - שינוים בסרוטונין כמוהם כפגיעה ניכולת המנצח בתיזמורת - אז מתחילים זיופים שמתבטעים בנזק לפעילות מוחית נפשית תקינה בהצלחה בעבודה

14/08/2000 | 19:17 | מאת: איציק

כיצד ניתן להסביר את הפרדוקס שבתהליך השינה חייבת רמת הסרוטונין לרדת לאפס באיזורים מסויימים במוח ואין זה גורם לזעזועים נפשיים??

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית