חרדת בחינות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/07/2001 | 23:46 | מאת: מחפשת תשובות

האם יש למשהו פתרונות מעשיים ללחץ וחרדת בחינות סימפטומים ללחץ:בכי ,קשיי נשימה בלק אאוט,חוסר בטחון איך יוצאים מזה??????

02/07/2001 | 23:54 | מאת: האלמונית

אני תמיד ניסיתי לדמיין מה הדבר הנוראי ביותר שיהיה- אז אכשל אז מה? זה אומר שאני לא טובה? לא. חוץ מזה כדאי לנסות ולהתכונן טוב לפי בחינות קודמות באותו הנוסח - למשל - לנסות להתכונן למבחן אמריקאי- אם המבחן האמיתי הוא כזה, או לגייס חברה שתמציא שאלות אחת לשנייה במידה ואין נוסחים קודמים של מבחן נגישים. גם כדאי לנסות ולחלוב את המרצה - שיסביר את מבנה הבחינה. בנוסף- כדאי ללמוד גם לתשובות של להכיר את החומר ולזהות אותו (למשל ויזואלית - לזכור את התשובה) וגם לדעת לענות בשאלות פתוחות על החומר. אני יודעת שכשהצלחתי להפחית לחץ- הציונים שלי עלו דבר שגרם לי להפחית עוד לחץ.... אולי כדאי לנסות ולשוחח מראש עם המרצה ולבקש ממנו תוספת זמן במידת האפשר, דבר היכול להפחית את הלחץ. בעקרון, מה שעזר לי להפחית לחץ היה ללמוד בכמה שיטות- לסכם, ללמוד בעלפה, לזהות בעינים, בקיצור - לנסות לא להיות מופתעת. כדאי לדעת - בחינות אפשר לשפר. * יש טיפולים פסיכולוגיים ממוקדים לעניין - חברי המלומדים בטח יוכלו לענות לך בנושא.

02/07/2001 | 23:58 | מאת: אורה

כן, אם את סטודנטית, שווה לגשת לממרכז הייעוץ של האוניברסיטה מדובר לדעתי כבר על שנת הלימודים הבאה, כי הם לא עובדים בקייץ לדעתי אם הסמפטומים האלו מפריעים שווה לטפל בגורם להם והיופי הוא שטיפול כזה קצר וזור יכול לשנות את חייך. בקשלסמפטומים עצמם, אין פתרונות קסם שאפשר לזרוק לך כאן בבפורום אם את לא סטודנטית, אלא בתיכון, אז יש את היועצת

03/07/2001 | 01:38 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, התשובה היא: כן. למרבית האנשים, למרבית מצבי הבחינה למיניהם. אם תשלחי למייל האישי שלי מעט פרטים (גיל, הסטוריה אישית שרלוונטית לעניין, מצב הבחינה שבו מדובר, מקום המגורים) - אשמח להפנות אותך למקור סיוע. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

18/11/2001 | 11:03 | מאת: קשתי הדס

לבחורה שמחפשת תשובות שלום. כמובן שה"פתרונות" המומלצים משתנים בהתאם לרקע של התופעה ולמורכבות הבעיה, אבל באופן כללי הגישה המקובלת היום להתמודדות עם תגובות לחץ בעקבות בחינות היא הגישה ה"התנהגותית קוגנטיבית" על פיה בעזרת כלים פרקטיים מנסים להפחית את עוצמת התגובות. חרדת בחינות במידה מסוימת היא לא דבר שלילי- היא עוזרת להתארגנות לקראת למידה וכדומה. הבעיה מתחילה כשהחרדה היא ברמה גבוהה ונוצרות תגובות שאינן מקדמות את האדם אלא מפריעות לו בתיפקוד וגורמות לו לסבל. על פי הגישה ההתנהגותית קוגנטיבית מנסים ליצור שינוי חשיבתי, לומדים כיצד להרפות את הגוף ולהקל על מתח השרירים וכדומה במידה והאדם הסובל מהתופעה מתאים להשתלבות בקבוצה להתמודדות עם חרדת בחינות, הרי שהדבר מומלץ ביותר. השירות הפסיכולוגי באוניברסיטת ת"א מקיים סדנאות מסוג זה לבוגרים, סטודנטים ותלמידים. את מוזמנת להתקשר ולהתייעץ בטל: 6408505 03

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית