לד"ר אבני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2001 | 22:14 | מאת: שרית

שמעתי שתרופות כמו פבוקסיל, סרוקסאט וכו' עלולים לגרום לירידה בדופאמין במוח. האם מצב זה הפיך, והאם תרופות חדישות שלא מאותה משפחה גורמות לבעיה דומה? תודה.

19/06/2001 | 22:16 | מאת: שרית

האם נטילת תרופות ניורולפטיות או אנטי-דיכאוניות עלולה להעלות את הסיכון ללקות במחלת פרקינסון בעתיד, גם לאחר הפסקת הטיפול התרופתי?

20/06/2001 | 05:24 | מאת: דר' עמי אבני

שרית שלום ככל הידוע לנו אין עליה בסכון לפרקינסון בעתיד קיים סכון לתופעה שנקראת דיסקינזיה מאוחרת שהן תנועות לא רצוניות לרוב לא מודעות בעקר באזור הפנים - לרוב חולף עם הפסקת הטפול או במעבר לתרופות דוגמת אולנזפין או למנון נמוך יותר בברכה עמי

20/06/2001 | 05:21 | מאת: דר' עמי אבני

שרית שלום מה הבעיה ? מדוע הדופמין יקר כל כך לליבך שאסור שירד ? כללית - מביטים על האפקט הכולל (המיטיב ותופעות הלואי של התרופות והאם העסק שווה) כמו כן איש אינו ממש יודע איך התרופות עובדות ולמה בברכה עמי

20/06/2001 | 11:01 | מאת: שרית

תודה בעד התשובות.

20/06/2001 | 11:05 | מאת: שרית

תודה בעד התשובות. הסיבה שאני מודאגת מהירידה בדופאמין- בעבר נטלתי מינון נמוך של פרפנאן והסתבכתי קשות עם tardive dyskinesia , ירידה בלחץ דם, חוסר יכולת לזוז או לנשום ותופעות רבות שאופייניות למחלת פרקינסון כגון נוקשות שרירים ורעד מחולשה. התופעות נמשכו זמן רב מאד לאחר הפסקת התרופה. כעת, לאחר 5 שנים של טיפול בפבוקסיל, תופעות אלו מתחילות לחזור...

20/06/2001 | 05:22 | מאת: דר' עמי אבני

נ.ב. ככל הידוע לנו השפעות התרופות הפיכות

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית