אודי......שלא כאחרות....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/01/2019 | 17:41 | מאת: מכל

אצלי הכל הלך אחרת.... ב...לא בכח...ואז ככה הבנתי. בערמומיות....בגיל צעיר מאוד... ולמרות הכל בושה ואשמה מלווים...אז מובנות כולן. אצלי זה אחרת...ולי אסור להתלונן כי לא סבלתי. לא הבנתי רציתי קרבה....חרא.סליחה על הביטוי. לא כאב לא כלום.. ונפסק פתאום.....אז קוראת פה והיום עצוב והיא איננה בינתיים...עד שתשוב.

23/01/2019 | 22:30 | מאת: חטוליתוש

מיכלי מתוקה בכל מקרה האחריות מוטלת על המבוגר ולא על הילד/ה גם אם רצית רק קירבה .... המבוגר לא היה צריך לעשות מה שעשה גם אם הסכמת !!! טוב שנתת ביטוי החוצה עד..שהיא תחזור... איתך מתוקה

23/01/2019 | 22:53 | מאת: סנופקין.

יקרה שאת. ראשית אין פה עניין של השוואות. כל אחת/ד עם הסיפור שלו. וכשמישהו בוגר ואחראי שסומכים עליו וכל הכח בידיים שלו, עושה מעשה שמפר את ההיגיון שאמור להיות, העולם נשבר ומתפרק לרסיסים. משהו שלא היה צריך לקרות בשום פנים ואופן קרה, ולא משנה באיזה דרך זה קרה. ושנית אלימות וכוחניות היא לאו דווקא בכח פיזי, ולאו דווקא כשמכריחים לעשות משהו תוך כדי הכאבה. אלימות ופגיעה קשה מאד יכולה להיות גם בהבעת כביכול "אהבה". זה משהו שקצת יותר קשה להסביר, כי נראה על פניו שלא קרה כלום כי לא הופעל כח והכל כביכול היה בשיתוף פעולה, אבל זה לא נכון. הכי טבעי שבעולם שילדה תרצה קרבה ואהבה וגם תקבל אותה, זה חלק מהדשן שמצמיח אותנו. האחריות לתת אהבה בדרך הראויה היא על המבוגר, ואם האהבה ניתנה בצורת אהבה מינית, זה המבוגר שחצה את הקווים המאד ברורים והאחריות כולה עליו. מותר לך להתלונן ולכעוס, רק לא על עצמך. את עצמך ואת הילדה הקטנה שבך תחבקי ותזרימי לה את כל האהבה והאור שאת ראויה להם. מקווה שכתבתי ברור

24/01/2019 | 06:21 | מאת: אביב 22

שנים שאני אומרת לך שהשוואות האלה שאת עושה עם עצמך הורסות לך ..... גם אצלי הרוב נעשה בערמומיות ובנועם .... אלימות הייתה מועטה ולא בגיל צעיר . אז הנועם הזה מבלבל הדרך משחק כל מיני דברים קטנים שהצמיחו דפוסים מטורפים. גם אבא וגם אחי היו מספיק חכמים מניפולטיבים לתת לי לחשוב שזה מאהבה .... אוי לנו מאהבה כזו של מי שאמור להשגיח עלייך..עד היום יש לי ים משפטים של מי אני ומה אני וכמה זאת אני שרוצה את זה ... פגיעה היא םגיעה היא פגיעה ואם הייתה ממושכת ואם הייתה כשהיית קטנה היא עיצבה את חייך . את לא אשמה !!!!!!גם אם נתנו לך להבין שאת זאת שרוצה את זה את לא !!!!!!!! את רצית יחס של אבא ולא יותר חיבוק ענק

24/01/2019 | 08:01 | מאת: מכל

תודה...בהגיון אתן צודקות, בהרגשה זה אחרת. מבוגר אחראי זה נכון..אבל ברגש אני דפוקה הכל מתבלבל... במיוחד כשזה הוא....לא מסוגלת להסביר. היא חסרה לי כלכך...ההגיון שלה, החכמה.היא כל כך חכמה..המטפלת שלי מרגיעה בחכמה.. וסוריקטה חסרה לי גם, יש בה משהו שמזכיר את המטפלת שלי. כמו שבמבי( איפה את???) גם אומרת שהיא יכלה להיות מטפלת מדהימה... זה הרס לי הרבה בקרבה...אודי?? צריכה מילים מרגיעות וחכמות..תודה על היותך..

הי מיכל, עדיין. זה ניצול. זה פשע. ילד לא רוצה מין, הוא רוצה רוך וקרבה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית