אובאיטיס חוזר אצל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים בילדים

16/09/2018 | 18:08 | מאת: S.A.

אבחנה: UVEITIS UNSPECIFIED טיפול: STERODEX COL נבדק היום על-ידי רופא עיניים בשל עין אדומה נמצאה אובאיטיס עין ימין לחמית מגורה. ללא הפרשות כעת אין פוטופוביה. תנועות עיניים מלאות ללר הגבלה או רגישות מםרקים חופשיים ללא פריחה . ללא סימני דהידרציה. לב: קולות סדירים, ללא אוושות. ראות: כניסת אוויר טובה דו"צ. ללא חרחורים או צפצופים. בטן: רכה ללא רגישות או סימני גירוי צפקי. ללא הגדלת אברים. לוע: ללא אודם על הקשתות, שקדים אינם מוגדלים. אין תפליטים. אזניים: תופיות תקינות. בדיקה נוירולוגית: תקינה. נתבקש לבצע בדיקות דם תקופה של כחודשיים עין אדומה פוטופוביה בא והולך טופל בתחילה כדלקת ללא שיפור חשבו תגובה אלרגית גם אחרי בבריכות אך התופעה התמידה ללא חומים ללא תופעות סיסטמיות אחרות נציין אים ההםרשות מהעין בעין ימין תופעת הפוטופוביה בא והולכת כעת חזרה של התופעה אם כי אין פוטופביה בדיקות דם יצאו בסדר נמשך טיפול מקומי + מעקב רופא עיניים מדוע זה חוזר כל פעם? והאם זה מסוכן?

שלום רב, אוביאיטיס היא דלקת תוך עינית שבהרבה מקרים היא אדיופתית (כלומר ללא גורם ברור). עם זאת יש לשלול מחלות דלקתיות בכל הגוף כדוגמת מחלות מפרקים.עושים זאת ע"י בדיקת רופא מומחה ובדיקות דם רלוונטיות שאני מבין שעשו. מבחינת העיניים יש לבצע מעקב אצל רופא העיניים המטפל. הטיפול הוא אכן בסטרואידים (STERODEX הוא סוג של סטרואיד). המעקב אצל רופא העיניים צריך לכלול גם מעקב אחר תופעות לוואי אפשריות של סטרואידים במידה ונלקחים לזמן ממושך (למשל לבדוק שלא נוצר קטרקט - עכירות של העדשה התוך העינית, כמו גם בדיקת לחץ תוך עיני.

מנהל פורום מחלות עיניים בילדים