השתלת מח עצם בחולה לוקמיה AML

דיון מתוך פורום  לוקמיה והשתלות מח עצם

16/09/2020 | 13:36 | מאת: שלי

שלום רב,נעים מאוד, שמי שלי ואבי חולה AML, בן 72. כרגע בהפוגה מלאה. אשמח ואודה לך מאוד אם תעזור לי ולמשפחתי ותתן את חוות דעתך השנייה למצב שאבי נמצא כעת.מצבו של אבי טוב לאחר טיפול 7/3 והיה כחודש בבידוד.כעת רוצים שיעשה השתלת מח עצם מאחותו. לא ילדה מעולם ולא הייתה בהריון. בת 65.השאלה שלי היא: האם השתלת מח עצם היא האופציה היחידה?אני מפחדת שאבי לא יעמוד בזה פיזית ונפשית, ועם ההשתלה וללא ההשתלה המחלה תחזור.ברקע:עבר ניתוח סרקומה בכתף+ הקרנותגרורה סרקומית בריאה- עבר ניתוח ללא הקרנות וכימוסרטן בערמונית שהיה אמור לעבור ניתוח ולא עבר בשל גילוי הלוקמיה10 שנים ניתוח מעקפים  מצ"ב קובץ עם תמצית הסיכום.   האם בשל גילו ורקע העבר הרפואי שלו,  האם הנך ממליץ לו לעשות את ההשתלה?מצבו הגופני כרגע טוב, הספרות עלו, המוגלובין עלה ועל זה הרופאים בונים...אשמח ואודה מאוד לשמוע מהי המלצתך והאם מה שהציעו לאבי זה הפרוטוקול המומלץ לטיפול בAML  וזה מה שיאריך את חייו במצב גופני טוב לאחר ההחלמה מההשתלה.תודה רבה ושנה טובה

אני חושב שקצת קשה לתת תשובה חד משמעית בלי לראות את אביך ולהכיר את העובדות לעומק. המלצה לבצע השתלה בגילו של אביך היא מורכבת. אבקש שייצרו איתך קשר.

מנהל פורום לוקמיה והשתלות מח עצם