פעילות גופנית בשלישי ראשון

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

28/03/2016 | 11:56 | מאת: חופית

שלום רב אני מתאמנת כ6 שנים באופן אינטנסיבי משקלים גבוהים יחסית למשקל גוף תרגילים מורכבים עם משקל חופשי וריצות בערך שעה מספר האימונים עומד בממוצע 5 בשבוע עברתי לפני שלושה חודשים הפלה ספונטנית בשבוע 8 כאשר הקפדתי להוריד מהירות ריצה (משך זמן השארתי ) ומשקלים הורדתי אבל בקילוגרמים בודדים כעת אני מעוניינת להיכנס שוב אז רציתי לדעת קצת יותר מה ההנחיות בשליש ראשון כדיי לשמור ולהישמר מבחינת כושר יש לציין שאני בת 26 משקל 54 וגובה 1.57 תודה רבה

חופית תודה רבה על פנייתך. ראשית צר לי לשמוע על ההפלה וחשוב לציין כי אין כל קשר בין הפעילות הגופנית לבין ההפלה. אני אישית אמליץ לך להמשיך בפעילות הגופנית אותה את מבצעת כרגע בכדי להכנס להריון המיוחל בשיא הכושר. כן הייתי מורידה את תדירות האימונים והעצימות האימון. טרימסטר ראשון המשיכי את הפעילות אותה את מבצעת כאשר תדירות האימונים המספקת היא 4 אימונים בשבוע בעצימות בינונית, מבחינת פעילות אירובית המטרה היא לא להעלות דופק לאורך זמן ממושך, אלא להשאר בדופק בינוני נמוך, כיוון שלנו יש יכולת וויסות חום קור על ידי הזעה, שתיית מים, ואוורור הגוף ואילו לעובר לא. על כן פעילות אירובית לעומת עבודת כוח הייתי מורידה מהירות ועצימות לרמה קלה בלבד. את מוזמנת לשלוח אליי את תוכנית האימונים האישית שלך, ואוכל לעבור עליה ולהיות ספציפית יותר. בכל מקרה, כרגע המשיכי כרגיל ושיהיה בהצלחה

28/03/2016 | 22:00 | מאת: חופית

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה והמקצועית !! אשמח לשתף אותך בתוכנית האימון שלי: בחצי שנה האחרונה הורדתי משקלים לעומת העבר והתוכנית כוח מABC הפכה לAB ואפילו לFBW לפעמים המטרה כעת לשמור על מה שבניתי במהלך השנים ולא לאבד אותו או יותר נכון כמה שפחות לאבד אותו במהלך תקופת ההריון אימוני הכוח הם 2-3 פעמים בשבוע כאשר כל אימון אני עודה רגליים ובעיקר סקאווט - הייתי מרימה סקאווט 85 קג וכעת זה עבר ל60 ו15 חזרות 4 סטים בנוסף לאנג'ים בסמיט/משקולות יד כפיפות ברכיים ופשיטת ברכיים במכונה.. וכו ואז עוברת לגב- מבצעת מתח של חמש חזרות ל3 סטים וקצת פולי/ דד ליפט , חזה - לחיצת חזה כנגד מוט חופשי/ משקולות יד וקצת כתפיים תרגילים חופשיים ...בוחרת מהם לפי מה שבא לי באותו יום :) לאחר מכן מסיימת עם ריצה קלה קצב בינוני ל20 דק בימים הנותרים אני רצה במשך 50 דק בהליכון בסביבות 8 קילומטר... זאת התוכנית בגדול ואם אהיה כנה אני כבר עכשיו בניסיון להיכנס להריון וממתינה לזמן כדיי לבדוק אם נקלטתי.. לכן חשוב לי כבר מעכשיו לדעת מה אסור ומה מותר תודה רבה שוב!

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה