ספורט, קפיצות והפלות

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

11/03/2020 | 09:57 | מאת: שואלת

בת 41, פעילה ספורטיבית לאורך כל חיי. בעברי הריון תאומים תקין ולאחריו 3 הפלות רצופות. הבנתי מהודעותייך שאין קשר בין פעילות גופנית (מתונה?) להפלות. חלק מן הפעילות הספורטיבית שאני מבצעת כוללת קפיצות מרובות. האם היית ממליצה להימנע מפעילות כזאת בזמן הריון? או שמאחר וזאת פעילות שאני מבצעת בשגרה ניתן להמשיך? (השאלה מתייחסת כמובן לחלקים הראשונים של ההריון במהלכם אין מגבלה פיזית שמקשה על עצם ביצוע הפעילות). תודה!

קפיצות באופן כללי לא מומלצות בהריון, גורמות לזעזוע לא רצוי על רצפת האגן ולכן עדיף ואף רצוי להמנע מפעילות הכוללת קפיצות / ניתורים. כמובן להמשיך להתאמן עם התאמה נכונה לתקופה, להרגשה לתת דגש על חיזוק שרירי הליבה, היציבה ושרירי השלד. בהצלחה

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה