פעילות גופנית שליש ראשון

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

05/12/2019 | 12:24 | מאת: שיר

היי, לפני ההריון עסקתי באופן קבוע כשנתיים בפילטיס ויוגה, ברמת מתחילים עם מעט הפסקות. אני כרגע נמצאת בשבוע 5-6. האם יש הגבלות כלשהן ? האם מותר לעשות כפיפות בטן ? טוויסטים? והאם מותר לעלות לאחר תקופה לרמת ממשיכים במידה שמתאמנת באופן קבוע, או שלא כדאי לעלות עצימות? תודה!

אז ככה ראשית האם פילאטיס מכשירים או מזרונים? שנית כיוון שאת ברמת מתחילים עם הפסקות קשה לבוא ולומר להעלות לרמת מתקדמים, קצב העלייה הוא אינדבידואלי להריון עצמו וגם ברמת הכושר והיכולות הספציפיות שלך. וכמובן טכניקה לא פחות חשובה. כרגע כל עוד הבטן לא קפצה קדימה יכולה להמשיך כרגיל אך ברגע שתצא יש לעבור לתרגילים שונים עבורה יותר כמייצבת, תרגילי הפלאנק אפשריים ומומלץ להמנע מביצוע כפיפות בטן אוניברסליות. אמליץ לך לפנות למאמנת עם הכשרה להריון בתחום הפילאטיס והיוגה

04/10/2023 | 23:48 | מאת: הילה

היי! מאיזה שלב של ההריון כבר אסור לבצע כפיפות בטן?. אני נכנסת לשבוע 10 ומשתדלת לעשות כל עוד אפשר. תודה

את יכולה להמשיך לחזק את שרירי הרחב בטני (פלאנקים) ושאת שרירי האלכסונים. לגבי שריר הישר בטני הוא מתארך עקב גדילת הבטן אך אצל כל אחת זה אינדיבידואלי, כלומר האחת הבטן תצא ותבלוט בשבוע 8 ואצל אחרת רק בשבוע 20 ולכן אני לא מסתכלת על שבועות אלא על המצב הפיזי. האם הבטן כבר קפצה החוצה? האם כשאת עולה לכפיפת בטן, ישנה צורה של בטן משולשת? היה וכן זה הזמן לבצע התאמות. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה