הזרקת אוזורדקס לילדים

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

06/03/2017 | 14:18 | מאת: גלית

שלום רב בתי בת 13 ויש לה אובאיטיס אחורית וקדמית, מקבלת דנלון מגיל 6 ללא הפסקה יחד עם מטוטרקס שנאלצנו להפסיק בגלל תפקודי כבד וגם אימורן נאלצנו להפסיק בגלל אותה סיבה הדנלון גורם לעצירת הגדילה אילו עוד טיפולים יש? שמענו על הזרקת אוזודרקס אבל הבנו שלא מאושר בילדים

גלית שלום זו שאלה מורכבת מכדי לענות במייל אך אנסה: קיימות מספר אפשרויות שכנראה עדיין לא נוסו במקרה של בתך: 1. תרופות דומות למתוטרקסט ולאימורן כגון סלספט 2. תרופות ביולוגיות כגון רמיקייד או יומירה הרשומות לטיפול בילדים אם כי לא באובאיטיס. 3. הזרקות תוך עיניות של אוזורדקס ( שבב המכיל סטרואידים) - אמנם אינן רשומות בילדים אך בכל זאת אנו משתמשים בהן. ההזרקה מתבצעת בילדים בהרדמה כללית . למרות לרוב התרופות אינן רשומות לשימוש בילדים או באובאיטיס בפועל יש לנ ו נסיון רב איתן גם בילדים . היום אין כל הצדקה להסתמך על סטרואידים וביחוד אם יש תופעות לוואי כגון עצירת גדילה!! בהצלחה!

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)