סרטן קיבה בבן 90 , דחוף.

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

14/02/2016 | 22:40 | מאת: אולגה

שלום רב, שאלה לגבי קרוב המשפחה שלי. בן 90, צלול ועצמאי לפני אבחנה, רקע קרדיאלי לא מורכב - מטופל בטמבוקור וכדורים לל.ד בלבד, אובחן עקב אנמיה 7, מצאו גידול כ 8 ס"מ בקיבה בגסטרוסקופיה, יש גרורות בחלל הבטן ובלוטות לימפה ב CT, הבעיה שגידול גורם לדימום ויש צורך לקבל מנת דם פעם ביומיים .האם בגלל הגיל וSTAGE' לא ישקלו אפשרות ניתוחית, האם קריטה חלקית של גידול באנדוסקופיה או לפורוסקופיה זה לא אופציה מקובלת לעצור דימום, לפחות שיוכל להשתחרר לביתו? בנתיים הטיפול שדיברו זה או כימו או טיפול הורמונלי, מה דעתך דוקטור? עם מי אפשר להתייעץ? תודה

17/02/2016 | 21:26 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום חולה שמדמם מגדול מקיבה גם אופציה ניצוחית מוגבלת לעצור דמם מקובלת ויש להתייעץ עם הכירורגים בבית חולים שהינו מטופל

מנהל פורום גיסט – GIST