GIST

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

17/11/2015 | 14:30 | מאת: ילנה

דוקטור שלום רב, לפני כשנה אובחן אצלי GIST בגודל 18 ממ'(לציין כי לפני שנתיים עברתי כריתה חלקית של כליה עקב RCC - ללא טיפולים כימיאוטרפיים ) אומרים לי שזה גידול שפיר אבל יש בו פוטנציאל ..(נלקחה דגימה ממנו לפני שנתיים, אז חשבו שזה סתם פולים והסטולוגיה הייתה בסדר,נאמר לי שפוליפ מסוג זה אף פעם לא הופך להיות ממאיר. לאומת זאת לפני שנה התגלה שזה GIST ..האם אפשר להסתמך על תשובת הסטולוגית מלפני שנתיים ?כי לפני שנה כבר לא נלקחה דגימה.. האם אני יכולה לבקש כריתה של גידול בלי לחכות עד שהוא יצמח ? אודה לך מראש אם תכיר לי את השמות של מנתחים הטובים בתחום.. תודה על תשובתך, בברכה, ילנה

17/11/2015 | 18:53 | מאת: ד"ר עופר פורים

לגבי הפותולגיה שלנקחה מהגדול ניתן לבקש לבצע רויזיה של פתולוג המתמחה בתחום וישנם מספר כאלה כמו כן אם מדובר בגיסט שגודלו בערך כ-2 ס"מ ניתן לכרות אותו. הפורום לא נותן שמות ספציפים אך אני יכול להגיד לך כי בכל בתי החולים הגדולים כולל בית חולים ביילינסון ישנם מנתחים טובים המומחים בכריתת גדולים אלו. בהצלחה

מנהל פורום גיסט – GIST