אפיון תסמינים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

31/03/2020 | 16:01 | מאת: יסמין

דוקטור רוזנברג שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע לאפיון התסמינים בטרשת נפוצה, ואשמח אם תוכל לעזור לי: 1. האם סביר כי הפרעות תחושתיות המפוזרות על פני הגוף באופן אחיד ולא במיקום ספציפי כגון ידיים או רגליים- מורידים את הסיכוי שהתסמינים נובעים מטרשת? 2. לרוב מה משך הזמן של התקף כתוצאה מטרשת? והאם הוא יכול להמשך גם 4 חודשים ללא שיפור או החמרה? והאם סביר כי יופיעו הפרעות תחושתיות במשך 4 חודשים ללא החמרה\ שינוי, וללא השפעה על תפקוד יומיומי? 3. האם תקינותה של בדיקה נוירולוגית [רפלקסים, ראיה, הליכת טנדם] מורידה באופן משמעותי את הסיכוי כי יש הפרעה נוירולגית כגון טרשת? 4. האם פסיקולציות של שרירי הרגליים ללא החמרה לאחר מאמץ, במיקום לא ספציפי במשך 3 חודשים הם סימפטום אופייני לטרשת? והאם פסיקולציות שכאלו במקרה של ALS מגיעות רק לאחר שיש כבר חולשת שרירים או אחרת? תודה רבה על עזרתך ויום טוב

שלום במידה והפרעת התחושה כולל גפיים ופנים נראה שמקור התלונה אינו בבעיה נוירולוגית התקף של טרשת לרוב מתפתח בהדרגה ותלונה יכולה להמשך מספר חודשים בתלונה תחושתית תתכן בדיקה נוירולוגית תקינה פסיקולציות אינן קשורות לטרשת ולרוב במידה ואין חולשה בשרירים גם לא ל ALS בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם