חולשה ביד שמאל - מה עלולה להיות הבעיה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

17/07/2019 | 21:42 | מאת: אמא דואגת

בני בן 18 בריא בד"כ. בימים האחרונים סובלן מחולשה בשריר בזרוע שמאל. שמאל היא היד החזקה שלו. הוא מסוגל לתפקד ביום יום אך לא מסוגל עם היד הזאת לעשות שכיבות שמיכה או תרגילי מתח. יש לציין שאין לו כאבים, אין התכווצויות שרירים ואין קפיצות שרירים קטנות. יש לציין שהוא ירד 3 ק"ג בחודש האחרון. (יש לו חברה פעם ראשונה. אולי בגלל זה?) יש לו כנראה אלרגיות עם ליחה שמתפרות מאוד עם כדור נגד אלרגיה ומשאף. מה עלולה להיות הבעיה? אילו בדיקות יש לעשות? האלו אלו הסימנים של ALS חס ושלום? (זה מה שהכי מפחיד אותי) של טרשת נפוצה חס וחלילה? של מה זה עלול להיות? תודה רבה!

שלום חולשה זו יכולה לנבוע ממספר סיבות, הסבירות ל ALS הינה מאד נמוכה. יש לפנות לנוירולוג ובהתאם לממצאים בבדיקתו ניתן לכוון להמשך בדיקות מכוונות בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם