חוות דעת בדיקת MRI ראש

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

29/03/2019 | 04:05 | מאת: שני

דר שלום, לפני כחודש התחלתי להרגיש תחושת נימול שבאה והולכת בידיים ואח״כ במקומות שונים ברגל. זה הופיע בעיקר בלילה או בשינה. יש לי תחושות עקצוצים ביד ובכף הרגל שבא והולך, תחושת שריפה בעמידה ממושכת ברגליים ולאחרונה גם התחילו לי תחושת פריחה בעיקר באיזור הפנים והקרקפת, כתפיים ובאיזורים שונים ביד. לעיתים מלווה באדמומיות. מרגישה לעיתים חולשה בגפיים בעיקר בלילה. @עשיתי בדיקת EMG בידיים ורגליים: בידיים -נמצאה עדות לCTS RT BORDERLINE ללא פגיעה מוטורית ורדיקולופתיה מעבדתית C6 ברגליים -בבדיקת NCS של עצבים מוטוריים וסנסורייםאין עדות לנזק עצבי פריפרי ובבדיקת EMG שרירים פרוקסימליים ודיסטליים יש יחידות נוירולוגיות כרוניות מצאימות לרדיקולופתיה לומבוסקלית L2-3 דוצ וL5-S1 מימין. @עשיתי MRI צווארי ומותני: מותני-יש בלט דיסק, לא משמעותי צווארי- יש בלט דיסק קל עם לחץ לא משמעותי על עמוד השדרה.ללא תמט או דיסקולציה סיגנל תקין של מח עצם של חוליות הצוואר ללא מסות פאראספינליות. אורתופד נוירוכירוג אנא לי שזה יכול להסביר תחושות ביד. @בנוסף עשיתי MRI ראש והתוצאות: מודגמים מספר מוקדים קטנים של אות היפראינטנסי ב-T2/FLAIR בחומר הלבן התת-קורטיקלי באונות הפרונטליות דו"צ וכשני מוקדים פריאטלים מימין, יותר מהמצופה לגיל הנבדקת. המוקדים לא עוברים האדרה ואינם רסטריקטיביים בדיפוזיה. ללא עדות למוקדי סיגנל פתולוגי בחומר הלבן הפרי-ונטריקולרי וללא נגעים אינפרה- טנטוריאלית. ללא עדות למוקדי דמם. ללא סימני לחץ. חדרי המח וחללי ה-CSF ברוחב תקין. קו האמצע והמעבר הקרניו-צרביקלי שמורים. אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים האינטרא-קרניאליים. הסינוסים הוורידיים מתמלאים היטב. ארכנויד גרונליישנס באיזור אוקסיפיטלי מרכזי. עכירות בתאי המסטויד, יותר מימין. לסיכום: מוקדים היפראינטניסים זעירים בחומר הלבן התת-קורטיקלי באונות הפרונטליות דו"צ כמתואר, יותר מהמצופה לגיל הנבדקת. המוקדים אינם ספיציפיים, מתוארים, בין היתר, בנבדקים הסובלים ממיגרנות. לפני כ 6 שנים עשיתי MRI ראש ובדיקת צוואר כי הרגשתי קצת עקצוצים בכפות רגליים וידיים והכל יצא תקין. אשמח לקבל חוות דעתך לאור הנתונים לעיל. אשמח לדעת ממה עלול לנבוע שינוי בבדיקת MRI ראש ? מה המשמעות? מה הכוונה ב MRI יותר מהמצופה לגיל ? האם בכל גיל מופיעים סימנים מסוימים בחומר הלבן? האם זה יכול להעיד על טרשת? אשמח לעזרתך תודה מראש

שלום התמונה אינה נראת על פניו מתאימה לטרשת, יש לשלול מחלות כדלקת פרקים יש לקחת בדיקות דם לפרופיל קולנוגרם כולל apla ולפנות ליעוץ לראומטולוג ונוירולוג במקביל בברכה

04/04/2019 | 13:30 | מאת: שני

בבדיקה שביצעתי לפני 6 שנים (שיצאה תקינה) בין היתר בשל לחצים בראש שהיו לי ראו שיש כתם אחד בחומר הלבן ועכשיו יש יותר (כפי שפורט לעיל). ממה זה יכול לנבוע? האם זה משהו שיכול לקרות עם ההתבגרות (באמצע שנות ה30 שלי)? האם לחץ בראש יכול לגרום לכך?

04/04/2019 | 13:32 | מאת: שני

תודה על המענה לשאלתי הראשונה בנוסף איזה בדיקות מומלץ לעשות תודה מראש

שלום לעיתים בכאבי ראש ניתן למצוא נגעים בעל אות מוגבר במוח יש להמשיך עם מעקב נוירולוגי בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם