כבדות ביד שמאל וחולשה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

23/10/2018 | 22:11 | מאת: נויה

שלום דר , בזמן שלימדתי ילד שיעור פרטי השתמשתי בידיים וחשתי חולשה שאני לא מצליחה לשלוט בידיים כמו שצריך והחולשה המשיכה כל היום ביד שמאל וגם קצת ברגל באותו צד לא נפלו לי דברים מהיד אבל חשתי שאיני שולטת ביד שמאל כמו יד ימין למשל: אם אני מחזיקה את הפלאפון ביד שמאל היד ישר מתעייפת אך אם בצד ימין הכל בסדר ,,למיטב זכרוני זאת לא פעם ראשונה שיש לי חולשה ביד הזו . האם יכול להיות שזה תסמין התחלתי למחלת ה als ? ניוון שרירים !? הנני בת 27 . אתמול הרמתי את בני ביד שמאל וביד ימין הרמתי כמה חפצים האם יום למחרת עלולה להיווצר כבדות ביד ? יש לציין שבזמן האחרון אני במתח נפשי .

שלום ברצוני לציין שזהו פורום של טרשת נפוצה ולא של ALS ציינת שזו אינה הפעם הראשונה שיש חולשה ביד זו, תלונה המופיעה לסרוגין אינה מתאימה לאבחנה של ALS. ממליץ לפנות לנוירולוג לשם בדיקה נוירולוגית, וקבלת החלטה על סמך הבדיקה על המשך בירור מתאים בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם