סיבוך של אומירה טיפול ביולגי שגרם לms

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

04/09/2018 | 00:13 | מאת: רחלי

לפני כחצי שנה טופלתי ע"י טיפול ביולוגי בשם אומירה עקב אנקילוזיס ספונדליטיס בזמן 3 חודשי ההזרקות מערכת החיסון הלכה ונחלשה והחלה מחלת עיניים פאנאוויטיס+וסקוליטס אשר הלכה והחמירה עד שהופנתי ע"י רופאת עיניים לmri מוח אשר אישר מחלה עיצבית פעילה/נגעים לבנים נרחבים ופעילים. כעבור יום מרגע הגילוי נרדמה רגל שמאל וכמובן הופנתי מייד למיון נוירולוגי. הטיפול בסולימדרול ניתן במשך שבועיים דרך הוריד והמשך פומי בבית. כעבור יומיים של טיפול התעוררה הרגל. קיום מלבד עיקצוצים בגפים בזמן מנוחה..לא סובלת מפגיעה או נכות מלבד העיניים שעדיין חולות וזקוקות לטיפול אימונוסופרסיבי כגון מטותרקסט מטופלת ע"י טקפידרה 240מ"פעמיים ביום. הראמטולוג סבור שזו תופעה נדירה אך מוכרת בסיפרות ואם המחלה נוצרה עקב היומירה ...דינה לחלוף כשם שהגיע. כמובן לא חיים בחלום שזה יחלוף ומטפלים ועוקבים כms בכובד ראש. האם הרופא שמע על תופעה כזו או שללא קשר קבלתי MS לכבוד גיל 45?? והאם ניתן לשלב בין טקפידרה ומטותרקסט?

שלום יתכן בהחלט שתלונות הנוירולוגיות והנגעים במוח קשורים לטיפול בהומירה או כל TNF ALPHA אחר ולכן לא הייתי ממהר להסיק שמדובר בטרשת נפוצה. הטיפול המשולב אינו מומלץ עקב דיכוי יתר של מערכת החיסון בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם