תוצאות בדיקת ג VEP פוטנציאליים מעוררים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

19/07/2017 | 19:47 | מאת: גלי

היי, אני בת 24, בריאה. לפני חודש וחצי היה לי במשך כמה ימים תחושת שיתוק ביד ימין עם סימפטומים של נימול, חולשה ונוסף על זה טשטושי ראייה. הלכתי לנוירולוג ונשלחתי לבדיקות VEP ו-SEP. לבדוק האם זה טרשת נפוצה. התוצאות של ה-VEP הגיעו אבל ממש לא ברור לא ברור לי כלום ואין שורה תחתונה של התוצאות. יש לי תור לנוירולוג וכמובן שאראה לו את התוצאות אבל התור מאוד רחוק. אשמח אם תוכל בבקשה להביט מעט בתוצאות ולומר לי מה בגדול התוצאות? פשוט היה לי שבוע שעבר עוד התקף שקשור לעיניים, הפעם כאבים עזים ורציתי לראות אם זה קשור לתוצאות של הבדיקה. המון תודה! מצ"ב קובץ התוצאות (מה שמחוק בשחור זה כי מחקתי את שם המפענח, שאר הכיתובים בכתב יד זה המרפאה עצמה רשמה).

שלום גלי תוצאות של VEP הינן גבוליות ערך תקין נחשב עד 118 MS - מילישניה ואצלך בעין ימין תוצאה סביב ערכים אלו, ועין שמאל תוצאה שאינה תקינה 123 מילישניה, כך שניתן להגיד שבעין שמאל תוצאות חורגות מהנורמה, אבל ללא בדיקה נוירולוגית תומכת ובדיקת MRI מוח קיים קושי להתקדם באבחנה ולקבוע את הסיבה לתלונות, ולתוצאות אלו משנה תוקף נמוך בברכה

21/07/2017 | 15:57 | מאת: גלי

המון תודה על תשובתך :) לקח לי זמן לפענח, אבל בתחתית תוצאות הבדיקה נרשם ע"י המרפאה "דוצ מאורך". מה זה אומר?

שלום גלי הכוונה שהתוצאה אינה תקינה דו״צ, אולם אני חולק עליהם, תוצאה של צד אחד תוצאה גבולית בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם