התייעצות

דיון מתוך פורום  לופוס

10/01/2016 | 21:58 | מאת: דפנה

שלום, לפני כשנה לאחר זיהום בבטן הופניתי לבדיקות שונות. בבבדיקת ANA תוצאה חיובי 1:160 בתבנית נוקלאולארית. DNA(ds) Ab 90 (כאשר הטווח צריך להיות 0-6). תוצאה של complement C3 78 (כאשר הטווח 90-180) C4 תקין. לאחרונה חזרתי על הבדיקות והתוצאות דומות. לפני כ-20 שנה אובחנתי כסובלת מתופעת רינו. לפני כשנתיים לתקופה הופיעו לי לאחר חשיפה לשמש נגעים בעור, שנעלמו לאחר מספר שעות. לאחר תקופה התופעה נעלמה ולא חזרה. לפני כשנה הופיעו כאבים במפרק הירך, בבדיקת אורטופד ו-CT נמצא בלט דיסק. לאחר תקופה הכאבים חלפו ללא טיפול. לאחרונה חזרו הכאבים. האם לדעתכם זו זאבת? תודה

אבחנה של לופוס נעשית על פי מכלול של דברים: בדיקות מעבדה, בדיקה גופנית, אופי התלונות, רקע רפואי ורקע משפחתי. לפי הסיפור שלך קשה לחבר הכל ולקבוע שיש לך לופוס: בדיקות המעבדה שציינת שנלקחו בעבר יכולים אולי להתאים, אבל הם נלקחו כחלק מברור לבעיה שנפתרה. תופעת רנו היא שכיחה למדי ויכולה להיות חלק מבעיה אוטואימונית. גם כאבי מפרקים יכולים להיות בעיה דלקתית אבל גם ענין אורטופדי. אז בחזרה למקרה שלך- לא תמיד נכון לחבר אוסף דברים ממקומות שונים על ציר הזמן ועל פיהם לקבוע אבחנה. אני חושב שהשאלה האם יש לך בעיה אוטואימונית היא בהחלט במקום ויש לענות עליה בצורה מסודרת על בסיס מה שפירטתי- במרפאה ראומטולוגית ולא בפורום כזה.

מנהלי פורום לופוס