תסמיני לופוס מה קורה לי?

דיון מתוך פורום  לופוס

01/09/2020 | 19:00 | מאת: גלית

שלום רב, מזה חודשיים סובלת מתסמינים שונים ומשונים: כאבי שריר, חוסר שינה, חוסר תיאבון, כאבי פרקים, טשטושי ראייה, סחרחורות, חרדה ודכדוך, מחשבות לא רצוניות. סובלת מאפלא ולופוס. מטופלת בפלקוניל, בי 12 ומיקרופירין (אותו לא נטלתי בקביעות לפני התחלת התסמינים) האם יתכן שכלל התסמינים נובעים מהתפרצות הלופוס? ביצעתי בדיקות mri מוח, מיפוי לב, עינים, בדיקות נוירולוגיות הכל תקין. מה זה יכול להיות? האם זה נובע מכך שלא נטלתי מיקרופירין בקביעות? לחוצה מאד ממצבי הרפואי וזקוקה לעזרה. גלית

כדי לחבר בין התסמינים שתיארת להתלקחות לופוס חייבים ממצאים אובייקטיבים בברור שאת עושה- שינויים בבדיקות המעידים על התלקחות. למשל, ירידה בערכי המשלים (C3 או C4), עליה בנוגדנים העצמיים (למשל אנטי DNA), ירידה בספירה הלבנה וכו'.. או ממצאים אובייקטיבים בבדיקה גופנית, כמו למשל דלקת מפרקים או פריחה. אם אחרי ברור מקיף הכל תקין ונשארות "רק" התלונות, הטיפול מתמקד באיזון הסימפטומים

29/12/2020 | 22:15 | מאת: איילת

יקירה ראשית קחי אויר ותנשמי ולכי להתייעץ עם הרופא שלך. האם ניסית לקחת סידן אמורפי? הוא יכול מאוד להקל עליך בתחושה של הדלקתיות והכאבים. קראי על זה בגוגל ורק בריאות

מנהלי פורום לופוס