האם תוצאות הבדיקות מתאימות ללופוס ?

דיון מתוך פורום  לופוס

29/12/2019 | 19:19 | מאת: .

שלום בת 18 כבר תקופה שאני לא מרגישה טוב ,תחושת עייפות , תשישות, כאבי מפרקים ,כאבים בלב ,קשיי נשימה במאמץ רב , תחושת נימול בידיים ורגליים , פצעים בפה . לפני כמה חודשים הלכתי לתרום דם פעם ראשונה וקיבלתי מכתב שבדיקת קומבוס ישיר נמצאה חיובית והתוצאות הם: ps +3 , c3 +2 igg+2 בדיקות מעבדה esr-74 שהנורמה עד 20 A.B2 GLYCOPROTEI IgG>160.0ערך נורמה עד 20 27.3- A.B2 GLYCOPROTEI IgM הנורמה עד 20 ANTI CARDIOLIPIN IgG>160.0 ערך נורמה עד 20 ANTI CARDIOLIPIN IgM-23.1ערך נורמה עד 20 ANTINUCLEAR Ab_(ANA) בשיטת multiplex שלילי . DNA (ds) Ab -2 (20.1-30.5)31.8-APTT-sec 98-PT %בנורמה 10.5-PT- SEC בנורמה 1-PT-INR בדיקת שתן כללי : SPECIFIC GRAV-U STRI-1.004 הנורמה (1.005-1.025) PROTEIN- U STRIP -100 mg/dL RBC calc. - U STRIP -10 cells/µl PH- U STRIP- 8.5 הנורמה (4.5-8) האם התוצאות מתאימים ללופוס למרות ש ana שלילי ?

שלום רב, שילוב התלונות ותוצאות המעבדה מעלות אפשרות שמדובר בבעיה אוטואימונית (הגוף מייצר נוגדנים נגד עצמו) וצריך להשלים את הברור. יכול להיות שאת סובלת ממחלה ויראלית (פשוט וירוס) ולכן התוצאות יצאו כך, אבל אולי מדובר בבעיה אחרת? אמנם ANA יצא שלילי, אבל כדאי לבקש לחזור על הבדיקה בשיטה אמינה יותר (אימונופלורוסנס). בכלל, תפני לראומטולוג שינהל את הברור, צריך לחזור על הבדיקות שיצאו חיוביות (כולל בדיקת השתן) ולהשלים בדיקות נוספות. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום לופוס