פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

26/06/2014 | 12:53 | מאת: יוסי

בן 65 לפני 3 וחצי חודשים גילו פרפור פרוזדורים. קיבלתי זריקה בבית חולים עשיתי אקו לב והולטר ויצא תקין. חזרתי בעצמי לסינוס כעבור 9 שעות. הקרדיולוג יעץ לי לא לקחת מדלל מלבד האספירין שאני לוקח כי סבלתי לפי 8 שנים מטרשת עורקים ויש לי 6 סטנדים כי רב הסיכון על הסיכוי. זה קרה לי אגב עקב מאמץ של שחייה של 60 בריכות וכדור נגד התקררות. לפני שבועיים שוב בריכה ומאמץ. הפעם לא לקחתי כלום ןחזרתי לסינוס אחרי 7 שעות. אני יודע זמן מדויק כי אני מרגיש יעושה כל יום אקג. מאז הציע לי הרופא שאפסיק לשחות ואתחיל ללכת וכך אני עושה אלא שהפעם הוא גם יעץ לי ליתר ביטחון לקחת אליקוויס פעמיים ביום ואם זה לא יחזור- נפסיק את זה. להפסיק אספירין. זו תרופה חדשה יחסית. אשמח לחוות דעתך. האם אני יכול לטוס טיסות ארוכות עם התרופה הזאת האם אתה מאמין שדיקור יכול לעזור האם אתה ממליץ על יעוץ נוסף תודה

שלום יוסי וסליחה שלא עניתי מהר לשאלתך. קודם כל לא היתי ממליץ להפסיק אספירין כי אתה נוטל אותו בשל מחלה טרשתית. במידה ויש פירפור עליות אנחנו מתחילים טיפול בנוגדי קרישה (אליקוויס, פרדקסה או קומדין) עם יש עוד משהו נוסף כמו גיל מעל 75, מחלה טרשתית, יתר לחץ דם, סכרת וכו'. רופא משפחה מכיר אותך היטב ואז הוא יכול להחליט על טיפול המועדף. לגבי טיסה ארוכה. אני לא חושב שיש מניעה כל שהיא לטיסה. לא שמעתי שדיקור סיני עוזר לטפל בפרפור עליות. בהצלחה.

מנהל פורום פרפור פרוזדורים