סיכונים בנטילת טומבקור 100 וקסרלטו

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

02/12/2018 | 23:06 | מאת: משה

בן 60 . לאחר אבלציה עקב רפרוף עליות, התגברה בעית פעימות מוקדמות. מאז התחלת הרפרוף אני לוקח קסרלטו 20מג בגלל הפעימות המוקדמות )10%(~ בהולטר, הקרדיולוג שלי המליץ על טומבקור 100מג שכרגע מראה תוצאות מצויינות (הפסיקו פעימות מוקדמות) מה הסיכונים מהטומבקור ? האם כדאי להוריד מינון? כמה זמן אצטרך לקחת אותו? מה הסיכונים של קסרלטו? האם יש לו תחליף ? אין תופעות לוואי לחץ דם תקין

שלום רב, קודם כל סליחה על איחור בתגובה מכבן שהיתנ בעיה טכנית. טיפול מקבול בפרפור עליות התקפי הוא תרופות נגד הפרעות קצב ובנוסף תרופות לדילול דם (כמובן אם ישנם התוויות). לכל תרופה יכולים להיות תופעות לוואי גם לטמבוקור כגון: הפעות קצב, סחרחורת וכו. מינון המקובל לטמבוקור הוא 50 מ״ג פעמיים ביום. בנוגע לתופעות לוואי של קסרלטו הכי שכיח זה דימומים: דימום במערכת עיכול, דימום מאף, דימום מוחי. אני מציע כל שינוי בטיפול לתאם עם רופא משפחה וקרדיולוג-אלקטרופיזיולוג (רופא שמטפל בהפרעות קצב) בהצלחה. דר׳ ויקטור רובצ׳בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים