פרוטיטיס חוזר אצל ילד בן 3.10

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

02/12/2019 | 12:34 | מאת: טל

שלום. בני בן 3.10 חודשים אובחן לפני חצי שנה עם זיהום בפרוטיס בצד ימין לאחר בדיקות אאג ובדיקות דם. טופל באוגמנטין. כעת אחרי פחות מחצי שנה שוב אותה נפיחות ואותו מקרה אך בצד שמאל. נתנו לנו שוב אנטיביוטיקה. הרופא אמר שזה חריג שיש זיהום בפרוטיס בטווח ככ קצר. מאוד מודאגת.

טל שלום! זיהומים חוזרים בבלוטת הרוק בגיל ילדות הינה תופעה המוכרת לנו היטב. לאחר בדיקה מתאימה, הטיפול המקובל הוא לרוב טיפול אנדוסקופי בבלוטת הרוק, ולא טיפול אנטיביוטי. חשוב מאד להבדק ע"י מומחה למחלות בלוטות הרוק, כי המחלה נוטה להחמיר באין טיפול מתאים. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק