תחושה של בצקת בצוואר

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

13/01/2019 | 18:14 | מאת: יעל

אבא שלי עבר ניתוח פרוטיס ונק. הוא עבר כריתה צווארית בגלל גרורות. הוא סיים עכשיו סדרה של הקרנות וטיפולים כימותרפיים וכעת הוא לא יכול לאכול שום דבר חוץ מנוזלים. יש לו תופעה שגורמת לו סבל רב, הוא מתאר תחושת בצקת בצוואר, כאילו מישהו תופס בכוח את הצוואר שלו. הלשון שלו שורפת ופצועה מאוד. האם יש משהו שנוכל להקל עליו את הסבל? משהו שיעזור לתחושת הבצקת הנוראית הזאת? אתם מכירים דבר כזה??? אשמח לתשובה בהקדם. תודה ורפואה שלמה לכולם

יעל שלום! לאחר טיפולים אונקולוגים כפי שתיארת, קיימת תקופה ממושכת של ריפוי רירית מערכת העיכול העליונה (פה, לוע עליון ותחתון, גרון). תקופה זו עלולה להיות מלווה בכאבים ובתחושת מחנק. קיימים מספר טיפולים שניתנים על ידי אונקולוגים- על מנת להקל על המצב. ממליצה בחום לפנות ליעוץ האונקולוג המטפל. רפואה שלמה לאביך!

מנהל פורום בלוטות הרוק