עודף רוק בהיריון שבוע 26

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

16/11/2018 | 23:02 | מאת: אוהד

הי. אשתי בהריון וכבר בשבוע 26 והחל משבוע 8 היא סובלת מעודף רוק, סמיך, מר ולא ניתן לבליעה. היא יורקת כל הזמן ממש כל 5 שניות. חצי נכות. מה ניתן לעשות? האם יש תרופה אנטיכולינרגית? לאיזה רופא מומלץ לפנות?

אוהד שלום! עודף רוק ניכר ככ בהריון, כפי שאתה מתאר, הינו נדיר. יתכן כי סובלת מרפלוקס (עליה של חומצת קיבה) מתמיד הגורם לגירוי של המערכת הנשימתית וכן של בלוטות הרוק. בקשו מרופא הנשים המטפל המלצה לנוגדי חומצת קיבה, היכולה לסייע במצב זה. פרט לכך, בהריון קיימת מגבלה משמעותית בנתינת תרופות אחרות הקשורות לייצור הרוק. המשך הריון בריא ולידה קלה!

מנהל פורום בלוטות הרוק