ריור מוגבר כתוצאה משבץ מוחי

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

01/11/2018 | 14:15 | מאת: בני

לפני כשנה אבי עבר שבץ מוחי וכתוצאה מכך מרייר( הוא גם חולה בפרקינסון ברמה קלה יחסית) ,בחודשים האחרונים הריור נהיה מוגבר מאוד ואבי כמעט ואינו מדבר בגלל הפחד לרייר . השאלה אם יש טיפול שיכול להפחית/להוריד /לעזור עם בעיה זו. תודה

בני שלום. ריור לאחר שבץ מוחי, או מחלות אחרות של המוח ומערכת העצבים המרכזית, נובע לעיתים קרובות מחוסר קואורדינציה של מנגנון הבליעה. ישנם מספר פתרונות, החל מטיפולים לשיקום הבליעה אצל קלינאי תקשורת וכלה בטיפולים תרופתיים להפחתת ייצור הרוק (מדבקות סקופולאמין למשל). בשלב זה ממליצה להוועץ בנוירולוג, רצוי כזה המומחה בשיקום לאחר פגיעות מוחיות. ניתוחים להפחתת רוק במצבים כאלה אנו מבצעים לעיתים נדירות. בהצלחה ורפואה שלמה לאביך.

מנהל פורום בלוטות הרוק