יובש תמידי בפה וצרבת לבחורה צעירה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

05/03/2017 | 01:02 | מאת: מאיה רייכמן

שלום רב, אני בחורה בת 21. לא לוקחת תרופות, לא מעשנת, משקל וגובה תקינים. סובלת כבר מעל שנה מיובש קיצוני בפה, שלא עובר גם בשתייה מרובה(שותה לפחות 3 ליטר ביום) נוסף על כך, הלשון שלי תמיד לבנה גם לאחר צחצוח השיניים וניקוי במנקה לשון(אחרי שניקיתי יש הקלה אבל לאחר עשר דקות הלשון שוב לבנה ויבשה). מרגישה צרבת כל הזמן ותחושה שהאוכל עולה לי חזרה מהקיבה (האם יש קשר ליובש בפה?) הייתי אצל רופא פה ולסת שהמליץ על ג'ל ביוטן אך ההקלה היא זמנית בלבד(5 דקות ושוב חוזר היובש בפה), שללו לי שיוגרן. חשוב לציין שזה גם מפריע לי בבליעה, אני לפעמים מרגישה שהאוכל לא יורד לי כמו שצריך בגרון בגלל שהוא יבש ואני חייבת לשתות מים יחד עם האוכל. מכאן שיש לי כמה שאלות: 1. האם הצרבת, היובש והלשון הלבנה יכולים להצביע על קנדידה? טופלתי בניסטטין אך ללא שינוי, האם זה אומר שבכלל לא הייתה קנדידה ועכשיו יש? ולאן לפנות בכדי לבדוק זאת? 2. האם יש צורך לפנות לבירור נוסף למרות שכבר הייתי אצל רופא פה ולסת שבדק סחיטת בלוטות רוק ונמצא תקין, ונתן טיפול חיצוני באמצעות הג'ל? (שוב מציינת שלא עזר) ואם כן, לאן לפנות? 3. הדבר מפריע לי מבחינה אסתטית, לעיתים קרובות מרגישה תחושת טעם רע וריח רע בפה. האם צריך לפנות גם לרופא שיניים? (אציין שהשיניים והחניכיים שלי בריאות, נקיות ומטופלות למשעי) 4. ממה זה יכול להיגרם? אני לא לוקחת שום תרופה, נמצאת במצב נפשי תקין, שללו שיוגרן. זה מאוד מתסכל אותי ומפריע לי בחיי היום יום. בלי מסטיקים ומים אני פשוט לא יכולה לתפקד. יכול להיות שאמנם יש לי רוק בפה אבל איכותו לא טובה? אני לעתים קרובות מרגישה שהרוק שלי סמיך, עכור וצמיגי יחסית. לא שקוף ומימי. אודה לתשובתכם.

05/03/2017 | 11:28 | מאת: ד"ר גל אבישי

ממליץ לך להיבדק במרפאת רפואת הפה. בלינסון - 03-9377201 באוניברסיטת תל אביב או באוניברסיטה העברית - הדסה

מנהל פורום בלוטות הרוק