ראיה לא טובה והרגשת חוסר מיקוד וסחרחורת למעלה מ 5

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

04/03/2014 | 09:23 | מאת: יניב

שלום רב כבר קרוב ל 5 שנים אני סובל מבעיה שהיא לא ברורה לרופאים וכל אחד אומר לי משהו אחר מה אני מרגיש : סוג של טישטוש ראיה וגורם גם לסיחרור קל , למשל הראיה שלי מטושטשת מול המחשב , קשה לי לעקוב אחרי עצמים נעים כגון רכב שחולף לידי או בסופר אחרי זמן מה של חיפוש מוצרים אני מטושטש לגמרי ועייף מאוד באיזור העיניים אם למשל אני לא עובד על המחשב יש את התופעה גם כן אבל לוקח הרבה יותר זמן להגיע לאותה נקודה ההרגשה הזו גורמת לי להיות פחות מרוכז ופחות חד , הרגשה כאילו אני קורא את הטקטס ולא מבינה לעומק אילו שתי העיניים לא ממוקדות על אותה הנקודה , אם אני סוגר עיין אחת עם היד ינה הקלה בדיקות שעשיתי בחמש שנים : • בדיקות דם ואלרגיות הכול תקין • MRI מוח לבדיקה שאין לי גידול או משהו דומה • CT מוח ועמוד שידרה – חשבו שאולי יש איזה בלט בעמוד השידרה שיצר לחץ על אחד העצבים שעולים למוח או לעיניים ובדקו שאין לי סינוסיטיס כרוני • רפלקסולוגיה וכירופקטיקה שלא הכי עזר • בדיקת ENG - נמצאה תקינה • דופלר אולטרה סאונד לעורקים באיזו המוח הקידמי – נמצאה תקינה • בדיקות לחץ דם למשך 24 שעות - נמצאה תקינה • בדיקות מאמץ - נמצאה תקינה • נורולוגית שנתנה לי כל מיני תרופות הרגעה שלא ממש עזרו • בידקת עיניים ( שלושה רופאים שונים ) נמצאה תקינה • אופטמטריסט – נאמר לי שיש לי בעית מיקוד ראיה , קניתי תוכנה לתרגול שרירי העיניים וזה לא עזר • אוטופיסטית – תרגילים שלא ממש עזרו לדעתי ובנוסף רצו לתת לי משקפיים עם פריזמה 5 מה שהתברר כלא נכון • עכשיו עושה תרגילים אצל פרופסור קזלו , הוא טוען שהמוח שלי לא מתרגם את העיניים נכון ... אני לא כל כך בטוח שזה נכון אבל מנסה • איבחון בגלגל העין אצל ד"ר יונה ליאור שטוענת שהאישונים שלי מוגדלים וזה גורם לתופעה ונתנה לי טיפול של תזונה ותוספי מזון שעוד לא לקחתי • ועוד בדיקות שבטח כבר שכחתי שעשיתי אז כמו שאתם מבינים אני כבר נהייתי רופא והמואופט :-) ועדיין סובל מאותו תסמין לומר לכם את האמת אני דיי נואש מזה ונראה לי שאף אחד לא באמת יודע מה הבעיה פה אשמח ליעוץ הכוונה מי יכול באמת לאבחן מה יש לי ולפתור את הבעיה הזו והבעיה העיקרית היא שקשה לי לעבוד על המחשב בעבודה או לקרוא ספרים וכדומה אשמח להכוונה מה לעשות בכבוד רב יניב

13/03/2014 | 11:38 | מאת: פרופ' יאיר מורד

לצערי נראה לי שעשית את כל שניתן לעשות במסגרת הרפואה הקונבנציונלית. אני חושב שהטיפול של דר קוזלו יכול לעזור. בברכה פרופ מורד

18/03/2014 | 10:45 | מאת: יניב

תודה על התשובה המהירה שמתי לב גם שאישונים שלי מוגדלים מאוד מה זה יכול להיות ? האם יכול להיות שמהמאמץ לקריאה האישונים גדלים ? ההרגשה היא כמו אחרי טיפות להרחבת האישונים ? האם יש טעם לבוא לבדיקה אצלך ?

19/03/2014 | 09:09 | מאת: פרופ' יאיר מורד

לא נראה לי שאוכל להוסיף על מה שנבדקת או עשית

19/03/2014 | 09:52 | מאת: יניב

תודה רבה על התשובות המהירות לצערי כנראה שאצטרך לחיות עם זה היות הותרגילים שהוא נתן לי לא עוזרים לי יש הרגשה שזה משהו אחר אבל אף אחד לא יודע מה זה

17/09/2018 | 15:36 | מאת: אבי.ש

שלום. עשיתי בדיקות COT ,בדיקת צואר וביקרתי אצל מספר רופאים . אחד אמר שיש לי הפרדות רשתית וכשהגעתי למיון הרופא שבדק אמר שיש לי ציסטה ברשתית ולא הפרדות. בקיצור לא יודע מה לעשות. הבעיה שלי היא כאשר אני נמצא בחוץ אני מאבד לאחר כמה דקות פוקוס ומרגיש מין ריחוף לכן אני מרבה למצמץ. מין תחושת סינוור נוראית (לא פלשים) הרופאים אומרים שזה לא בגלל קטרקט. מה זה יכול להיות ?

11/05/2019 | 11:23 | מאת: דס

יש חדש ?? תרגילי העיניים עזרו?

22/03/2020 | 15:18 | מאת: כפיר

מרגיש באופן זהה עבר לך?

13/06/2021 | 14:04 | מאת: ריטה

יניב,מזדהה עם כל מילה. קרה לי במשך כשנה ועבר מעצמו וכיום חזר. האם המצב חלף? האם נמצא גורם למצבך?

20/06/2022 | 20:43 | מאת: טל

אהלן האם האם סבלת מורטיגו ? האם עשית פיזותרפיה ויסטבלורית?

22/06/2022 | 11:21 | מאת: יניב

שלום , כן היה לי פעם אחת ורטיגו , האם יכול להיות שזה קשור ? שאני צריך לעשות פיזותרפיה ויסטבלורית ? יש המצלות איפה לעשות ומי הכי טוב , כבר ראיתי מספיק נוכלים בתעשית הרפואה בשנים האחרונות , כמובן שאני עדיין סובל מאותה בעיה כבר למעלה מ 10 שנים אם לא יותר יניב

01/01/2023 | 18:24 | מאת: ירדן

היי האם עבר לך? אני מרגיש משהו דומה למה שאתה מתאר מספר חודשים ולא יודע מה לעשות.

26/04/2023 | 22:12 | מאת: איילת

מזדהה עם כל מילה, אני מרגישה שזה ממש מכביד לי ומשפיע לי על החיים. ואפילו מדאיג. אשמח לשמוע אם יש משהו שעזר.

12/12/2023 | 20:18 | מאת: יניב

לא עבר לי יכול להיות שזו בעיה של מיקוד ראיה ?

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות