סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

07/04/2014 | 20:07 | מאת: חן

שלום רב, רציתי לדעת אם יש קשר בין סרטן הלבלב לסרטן השד. אני בת 28. סבתי (מצד אבי) חלתה בסרטן הלבלב לקראת גיל 70. אחותי (בתו של אבי, אך לא של אמי) חלתה בסרטן השד בגיל 30. האם יש קשר בין שני המקרים? האם יכול לרמז על עניין גנטי? או שהם בכלל לא קשורים...? תודה רבה חן

חן שלום ותודה על פנייתך. סרטן שד בגיל 30 מחייב בירור גנטי. אחד הגנים שנבדקים הינו BRCA1 וBRCA2. מוטציה ב BRCA2 מעלה את הסיכוי לחלות הן בסרטן שד הן בסרטן שחלות הן בסרטן לבלב וערמונית. לכן כצעד ראשון הייתי מפנה את אחותך ליעוץ גנטי.

מנהל פורום סרטן הלבלב