שנה סובלת מכאבי בטן עליונה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

23/09/2020 | 15:25 | מאת: דנה

שלום רב, בת 51. ברקע אבנים בכיס מרה ללא דלקות. כבר שנה סובלת מכאבי בטן עליונה.עשיתי US, גסטרוסקופיה, CT בטן (מסיבה אלרגית ללא יוד). הכל תקין. קראתי ש CT בטן ללא חומר ניגודי יכול לפספס סרטן לבלב. האם זה נכון ואני צריכה להמשיך בבירור. תודה מראש דנה

היי דנה, סרטן לבלב בעיקרון קשה לאבחון. בהיעדר חומר ניגוד היכולת להפריד ולרבד את הצפיפויות השונות של הרקמות. כשיש פחות דרגות של אפור יותר קל לפספס. עם זאת יש להעריך את רמת הסיכון שלך. הייתי מתייעצת עם רופא המשפחה, רופא/ת המשפחה מכיר את ההיסטוריה הרפואית והמשמעות של כל סימפטום חדש, ולהעריך אם זה מחייב המשך בירור או מעקב. ניתן גם להתייעץ עם גסטרו אנטרטולוג להערכת כאבי הבטן. בהצלחה, תרגישי טוכ

מנהל פורום סרטן הלבלב