שאלה בנוגע לסיטי וסרטן לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

22/02/2020 | 19:33 | מאת: אופיר

עשיתי לפני חצי שנה סיטי לבלב. תקין. כעת מעט כאבי בטן גב, ירידה של קילו וחצי. לפעמים בחילות. האם סרטן לבלב יכול להתפתח כה מהר?

אופיר שלום, כאבי בטן וגב המלווים בבחילות וירידה במשקל של 1.5 ק״ג ( לא צוין מכמה) הם תסמיינים מאוד לא ספציפיים. מדוע בוצע CT בטן לפני חצי שנה? האם יש גורמי סיכון לסרטן לבלב? לצערי אין בדיקות סקר מוכחות לגילויי מוקדם, ומאידך לא ניתן לעשות כל החיים בדיקות סיטי מדי 3 - 6 חודשים. לכן יש לברר כאביים שנמשכים יותר משבועיים, ולברר ירידה במשקל בלתי רצונית של 10% ממשקל הגוף. הבירור כדאי שיעשה על ידי רופא המשפחה המכיר אותך באופן מיטבי והנ״ל יפנה למומחים בהתאם.

מנהל פורום סרטן הלבלב