שאלת פיענוח עד שנגיע לרופא...

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

17/12/2019 | 13:21 | מאת: קרפה דיאם

שלום! אמא שלי עשתה MRCP .יש לנו תור לרופא בעוד כחודש. שאלתי היא- האם לפי המימצאים צריך להקדים את התור? אשמח לעזרתכם... סיבת ההפניה: ידוע על עליה קלה בליפז ועמילז מומלץ בירור של הלבלב. ממצאים: בהתייחס לשאלה הספציפית: הלבלב תקין בגודל. ללא הרחבת צינור הלבלב הראשי. לפי סדרות MRCP הודגמו מספר מוקדים ציסטיים זעירים בצוואר הלבלב בגודל עד 6 מ"מ בלבד. בראש הלבלב בגודל כ 5 מ"מ בלבד עם קשר לצינור הלבלב הראשי ככל הנראה IPMN מסוג דוקט צדדי. CBD מודגם לכל אורכו 5 מ"מ בלבד ללא פגמי מילוי. ללא הרחבת דרכי מרה תוך כבדיות. כיס מרה לא נצפה תפוח. אדרנלים ללא גושים. כליות בגודל תקין ללא הידרונפרוזיס. שופכנים אינם מורחבים. האאורטה הבטנית לא מורחבת ואין בלוטות מוגדלות ברטרופריטונאום. הטחול תקין בגודל ובמרקם. כבד תקין בגודל ובמרקם. ורידים הפטים פתוחים ללא פגמי מילוי. וריד פורטלי פתוח ללא פגמי מילוי. לסיכום: מוקדים ציסטיים בלבלב יכולים להתאים ל- IPMN מסוג דוקט צדדי. שאר הממצאים כמפורט במגבלות העדר הזרקה דינמית. האם זה מסוכן ? האם דורש התערבות מהירה? תודה רבה...

היי, נוכח הממצאים שציינת אין צורך בלהקדים את התור, אילו ממצאים ציסטים שכעת אינם בעלי מראה המיצג תהליך אגרסיבי, עם זאת כן מחייב מעקב.

מנהל פורום סרטן הלבלב