כימותרפיה לאחר וויפל

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

21/12/2017 | 08:34 | מאת: בני

שלום לך ד"ר ירום אשתי עברה לפני כחודשיים ניתוח "וויפל" להסרת גידול בראש הלבלב (2 ס"מ) נכרתו ראש וצוואר הלבלב, כיס מרה שהיה עם אבנים, תרסריון וחלק מהמעי. בפתולוגיה אובחן אדנוקרצינומה בגוש עצמו, אך כל בלוטות הלימפה ושאר הרקמות מסביב יצאו נקיות ה CA 19.9 בבדיקות סמוך לניתוח וגם היום נמוך מאוד אשתי בתהלך החלמה יפה בסה"כ ממליצים כמניעה על כימותרפיה של חצי שנה של גמזר + קסלודה אני חושש מהכימותרפיה, מסיפורים של חברים ברובם הכימותרפיה גרמה להופעת גרורות בהמשך... האם אפשר להסתפק במעקב בתכיפות גבוהה ולטפל בכימותרפיה רק אם יהיה צורך באמת ? תודה רבה

שלום רב, אני מסכימה לגמרי עם ההמלצה - דווקא נוכח הסימנים הכל כך מעודדים, שסמנים בנורמה, שהניתוח עבר בשלום ושהסרטן אובחן בשלב מוקדם והוצא בשלמותו. עם זאת למרות הניתוח הגדול קיים סיכון גבוהה להישנות והטיפול הכימי מקטין את הסיכון להישנות, במילים אחרות מגדיל את הסיכוי לריפוי. כשיש הישנות אז הטיפול לא מרפא אלא משפר איכות חיים ותוחלת חיים. לעיתים נראה שהטיפול גורם להופעת גרורות אך לא כך היא, במצבים בהם מופיעות גרורות לאחר טיפול כימי - אלו מצבים שמורים על כישלון של הניתוח ושל הטיפול הכימי. בהצלחה

22/12/2017 | 10:17 | מאת: בני

תודה רבה פשוט מלחיצה העובדה שכמה ידידים שלנו שעברו כימותרפיה והופיעו לאחר מכן גרורות וכל הפרסומים לאחרונה בפורומים: https://www.technion.ac.il/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F-%D7%9B%D7%97%D7%A8%D7%91-%D7%A4%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%AA/ וגם http://m.ynet.co.il/Articles/5015092

מנהל פורום סרטן הלבלב