נחיר אף סתום במהלך שינה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

25/07/2020 | 09:38 | מאת: ערן

בן 44 1.80 משקל 80 קילו.משקל תקין לחלוטין, מבצע ספורט יומי. במשך שנים חשתי שלא ישן טוב אולם לא מתעורר במהלך הלילה (לפחות לא במודע). בחודשים האחרונים החמרה. מתעורר כעבור שעתיים עם נחיר אחד חסום-זו לא נזלת במובן שאם אקנח תצא. לא תמיד אותו נחיר. לעיתים בהתעוררות חש כמעט מחנק וקשה לי לבצע נשימות עמוקות. הקלטתי השינה באמצעות אפליקציה מיוחדת. אין כלל נחירות. אולם שומעים, בשלב מסויים, נשימות כבדות כאילו הגוף לא מצליח לקבל מספיק אויר ומתאמץ ולפעמים אני מנסה לשחרר את הנחיר. ניסיתי ואני עדיין מנסה כמעט הכל (הגבהת מיטה, כרית, שטיפת מי מלח, מדבקות אף ועוד). הדבר היחיד שיתכן שמשפר את המצב זאת שינה עם שתי כריות ובנוסף להגבהת המיטה. זה כמעט בלתי אפשרי להתרגל בצוואר אבל אני חש שיש שינה יותר "נקיה". אוטריווין עזר אבל כמובן שאני לא רוצה להשתמש בו קבוע. אני מודע לכך שכמעט ואין פתרונות למעט ניתוח ממנו אני רוצה להמנע. השאלה שלי אם בהתחשב במה שציינתי יש אפשרות שמדובר באלרגיה כלשהי. כאמור אין המדובר בנזלת נוזלית אלא בחסימה. לעיתים רחוקות כשאני משנה שכיבה מצד לצד אני שומע מין "פיק" והנחיר החסום משתחרר. כשהתחלתי להיות מודע לבעית שינה לפני שנים בדק אותי רופא אאג ובבדיקה בסיסית בלבד אמר שאין אצלי כל בעיה/חסימה. גם במצב ערות הנחיריים לא תמיד חופשיים אבל אם אני לא מבצע נשימה עמוקה אני לא חש בזה. תודה

חסימה אפשרית עלולה להיות מבנית או פזיולוגית. ניתן לשלוט על חסימה פיולוגית (לדוגמא ע"ר אלרגיה) ע"י תרופות ולהימנע מניתוח. בכל מקרה, בשל ההופעה של החסימה לאחרונה, ממליץ על בדיקה כולל אנדוסקופיה. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון