ציסטה קטנה תתליסתי צמוד להיאויד

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

05/03/2019 | 07:08 | מאת: פיקה

שלום פרופ, בעלי בן 57, במעקב אנדוקריני עקב PTC מלפני 3 שנים,עבר תירואידקטומי דו"צ .רמות תירוגלובולין לא מדודים ונוגדנים פחות מ-20.בנוסף מבצע כל שנה US.בבדיקה מאתמול הכל נקי כולל מיטת הניתוח ללא בלוטות פתולוגיים בצידי צוואר ולא באיזור פאראטרכיאלי.אבל בצוואר גבוה,תת ליסתי-צמוד להיאואיד -מוקד קטן ציסטי מתאים ל-TGC. לדברי הרופאה שעשתה את ה-US ממצא אקראי וללא משמעות,אין צורך בבירור. מה דעתך עקב היסטוריה של גידול בתירויד ? המון תודה על העזרה.

אם הציסטה לא ניצפתה עד כה בכל הבדיקות, ממליץ המשך בירור כולל ביופסית מחט עדינה. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון