התכווצויות שרירי הבליעה אחרי אוכל

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

18/02/2019 | 23:12 | מאת: ק.ס

סובל מבעיה מוזרה של התכווצויות בשרירי הבליעה והגרון ב 4 -3 חודשים אחרונים ,באופן שמפריע לי לבלוע אוכל , עם שתיית נוזלים אין בעיה ,עשיתי באריום , אולטראסאונד ,בדיקת סיב אופטי והכל תקין ולא קיבלתי אבחנה חוץ מריפלוקס בגלל לחץ נמוך בשוער תחתון ולוקח נקסיום במינון גבוה כבר שנה ואמרו לי זה בראש .הביה היא כשאני אוכל למשל סנדויץ אז אחרי 2-3 בליעות ,קשה לבלוע והשריר כביכול מתאמץ ומתכווץ באופן שכבר לא ניתן להמשיך לאכול וצריך לירוק את השאריות ולשתות מים . ולאחר מכן יש התכווצויות בגרון כמו חנק . עליתי על זה שזה התכווצויות של שריר שבאות אחרי אוכל כשלקחתי ואליום ואז זה מפחית את ההתכווצויות , יש לציין שגם אם אין תסמיני חרדות וללא קשר לכך ,הואליום מפחית את ההתכווצויות , וההתכווצויות קורות כל פעם שאני אוכל משהו מוצק ,כאילו השריר הבליעה חלש או פגוע . יש לזה אבחנה מוכרת ? האם ניתן לטיפול חוץ מתרופות משככות כאבים , האם ההתכווצויות עוברות עם הזמן או שזה דרוש טיפול אינטנסיבי-הבנתי שיש מרפאת בליעה בתל השומר . אולי זה חוסר מגנזיום כי קראתי שנוגדי חומציות פוגעות בספיגת מגנזיום והוא גורם להתכווצויות שרירים , כי כרגע אני יורד בקצב במשקל בגלל שאני נמנע ממאכלים

ממליץ לפנות לאא"ג מומחה לבדיקה אנדוסקופית בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון