נזלת כרונית בנחיר אחד ולחה מתמדת בגרון בצד של הנחיר.

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

13/01/2019 | 15:01 | מאת: שלמה קש

אני סובל כ-14 שנה מנזלת כרונית בעיקר מנחיר ימני ולחה בגרון בצד הימני של הלוע. לא אובחנה סיבה לאלרגיה למרות כל הבדיקות. שני ניתוחים בקונכיות האף לא פתרו את הבעייה ורק מנעו תחושת חנק שהיתה לעתים בעבר. ניתוח להסטת בלוטות רוק תת לסתיות לצנור העיכול לא סייע במאומה לבטול ריור היתר או הרוק. עקב כך נראה לי שמדובר בנזלת אחורית מהנחיר למרות שהמומחים לא הגיעו למסקנה הזאת. האם יש דרך לבצע אבחנה מדוייקת של הבעייה? ההתייחסות של רופאי א.א.ג. לעניין האבחנה נראית לי לא מספקת . בשלב זה דרושה לי אבחנה נכונה. אין טעם בטיפול נוסף או ניתוח ללא אבחנה.בדיקת בלוטות במעבדה הראתה שהבלוטות בפה תקינות. לכן נראה שהבעייה היא נזילה מהנחיר של "נזלת אחורית".

לשם אבחנה עליך לעבור בדיקה מעמיקה. פנה לאא"ג מומחה. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

19/01/2019 | 13:40 | מאת: `שלמה קש

מה זה בדיקה מעמיקה?

פירושה של בדיקה מעמיקה הוא לגשת לרופא עם כל המסמכים וכל ההדמיות שבוצעו, לבצע הערכה מחודשת של מצבך, לבצע בדיקה מקיפה כולל בדיקה אנדוסקופית, להחליט על צורך בהדמיה נוספת ולהגיע לאבחנה עם המלצה לפיתרון. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון