תוסף סידן, אוסתיאופורוזיס וקשריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/11/2016 | 08:45 | מאת: EDIT

שלום ד"ר סיגל, אני בת 67 במצב בריאותי כללי טוב יחסית, עושה פעילות גופנית ושומרת על משקל תקין. נוטלת תוסף סידן מזה כ- 25 שנה! לצערי, יש ספיגה לא מספיקה של הסידן ויש אוסתיאופרוזיס בשלב די התחלתי. שנים נטלתי אוויסטה או פוסלאן, אך מדדי שחלוף העצם העידו על היעדר יעילות לכאורה של תרופות אלה ולכן הרופא הפסיק את הטיפול בהן לפני כשנתיים. חודשים אחדים אח"כ התגלו קשריות בבלוטות התריס, שגדלו בינתיים. בניקור לפני כשנה, הן היו שפירות. אני כמובן במעקב של אולטרהסאונד, כל 6 חודשים. ממשיכה ליטול סידן [לאחרונה גם ויטמין D ומגנזיום]. שאלותי: 1. האם יתכן שתוסף סידן במשך שנים כה רבות, שלא נספג טוב, גרם לקשריות בבלוטת התריס או לדלקת בפרקי האצבעות? ["הצטברות של סידן"]. 2. מה עדיף-- אם בכלל- למניעת התדרדרות במצב העצם: סידן אמורפי -"דנסיטי", סידן קרבונט עם ויטמין D או סידן ציטראט? PTH 84 באוקט', 102 בספט' ו- 77 בפברואר 2016. רב תודות מראש על המלצתך, אדית

שלום רב, א.- אין קשר בין קשריות בבלוטת התריס לבין נטילת תוסף סידן. ב.- אם הסידן לא נספג- אין סיכוי שהצטבר בפרים. ג.- את יכולה לקחת כל תכשיר סידן שנוח לך. הדנסיטי נספג פי שניים טוב יותר מסידן קרבונט הרגיל. אך תוספי סידן מהייום טיפול לא מספיק לאוסטיאופורוזיס. אם צפיפות עצם באמת מעידה על אוסטיאופורוזיס- יש צורך בתרופות למניעת שברים, לצורך התאמת הטיפול את זקוקה לפגישה עם רופא המטפל באוסטיאופורוזיס. ד.-יש להזכיר שלפני הוספת טיפול כלשהו לאוסטיאופורוזיס- צריך לבדוק רמת ויטמין D ולתקנה לפי נורמות של הקופה. ה.-יתכן ותיקון רמת ויט D יגרום לירידה ב- PTH. במידה וה- PTH ישאר גבוה- ו.- יהיה צורך בבירור נוסף במטרה לשלול גידול שפיר בבלוטת יותרת התריס כסיבה לעלית ה- PTH ועליה ברמת הסידן בדם. ז.- במידה ורמת הסידן שלך מוגברת- אין לקחת אף תוסף סידן!!! בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס