התייעצות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/01/2015 | 20:50 | מאת: תהילה צימרמן

ערב טוב, בת 46 חודש ושבוע לאחר כריתת שחלות + חצוצרות, ב-2003 כריתת רחם בשל שליית פתח. כרגע ללא תופעות של מנפאוזה. עושה ריצה ומחול ארובי 3-4 בשבוע. הומלץ לי ע"י הרופא לקחת ויטמין D שכולל בתוכו מגנזיום של חברת טבע דרך החיים ואסטרופם 1 מ"ג, מאז הניתוח אני לוקחת כפית של שמן פשתן. האם אני חייבת לקחת את האסטרופם, מה יכולות להיות ההשלכות אם לא אקח את הכדור? מעדיפה שלא לקחת בגלל ההשלכות שיכול לגרום לסרטן השד?

לתהילה שלום רב, א.-עליה בסיכון לסרטן שד נצפתה במחקרים קודמים אחרי 5 שנות טיפול בהורמונים נשיים.עד 5 שנים- סיכון לחלות בסרטן שד שווה לנשים הלא מטופלות בהורמון נשי אסטרוגן. ב.-השחלה מייצרת שני הורמוני נשיים- אסטרוגן ופרוגסטרון. טיפול בשני ההורמונים ניתן לנשים עם רחם, כדי למנוע שגשוג רירית הרחם ודימומים. נשים בלי רחם מקבלות רק אסטרוגן, וסיכון לסרטן שד עם טיפול זה נמוך יותר. ג.-העדר אסטרוגן עלול לקדם התפתחות אוסטיאופורוזיס. ד.-מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם, ואם תקבלי אסטרוגן- טיפול זה ימנע ירידה בצפיפות העצם ושברים (ב-50%), ואם את לא מעונינת בטיפול באסטרוגן-יהיה צורך לשקול טיפול אחרי לעצם, בהתאם לתוצאת בדיקת צפיפות העצם. ה.- בכל מקרה מומלץ להקפיד על צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף סידן יחד, לבדוק רמת ויטמין D ולתקנה אם נמוכה מ- 30 ng/ml או 75 nmol/ml, תלוי במעבדה המבצעת, להימנע מעישון ולהקפיד בפעילות גופנית סדירה, 3-4 פעמים בשבוע, כ- 30-40 דקות כל פעם. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

21/01/2015 | 14:56 | מאת: תהילה

תודה רבה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס