Tsh לאחר כריתת אונה בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/10/2020 | 22:59 | מאת: אני

שלום רב, בת 51 לא נוטלת תרופות (משקל 56 ק"ג, רזה) עברתי כריתת אונה של בלוטת התריס בשל אדנומה (כ-4 ס"מ) שהפרישה הורמונים. בדיקות דם לפני הכריתה : Tsh מדוכא קטן מ- 0.03 (גם בבדיקה שבוצעה לפני מספר שנים וגם בבדיקה לפני הכריתה) Ft4 ו- ft3 תקינים בנורמה TPO antibodies 42 (כלומר ללא נוכחות נוגדנים) היום כחודש וחצי לאחר כריתת האונה בבדיקת דם Tsh- 26.51 Ft4 - 11.9 (עדיין תקין בנורמה כאשר הגבול התחתון של הנורמה 11.5) אני מרגישה טוב , אין לי תסמינים לכלום אך מדאיג אותי ה-tsh כזה גבוה. אני מבינה שככל הנראה האדנומה שהייתה לי דיכא את שאר הבלוטה אולי פשוט צריך יותר זמן לצד השני להתאושש? אשמח אם תוכלי להרגיע אותי. האם נתון זה מסמן על משהו או שיש סיכוי שהבלוטה תתפקד ללא צורך בטיפולים. אני מאוד רוצה להימנע מלקיחת הורמונים מה גם שקראתי שיש סיכונים בכך ושקורה שלעיתים קרובות שרושמים הורמונים האלה שלא לצורך. האם ניתן להמתין וכמה זמן ולחזור על הבדיקה על מנת לראות אם ה-tsh יירד ?( לפי הבנתי הצד השני של הבלוטה היה מדוכא ע"י הקשר החם הרבה זמן). האם קיים מצב שלוקחים הורמונים רק לזמן מוגבל ולאחר מכן הבלוטה מתפקדת לבד ללא צורך בכדורים? האם tsh ברמה כזו יכול לחזור לנורמה מבלי לקחת כדורים. עבר רק חודש וחצי מאז הניתוח. אודה על תשובתך

שלום רב. הנתונים מאפיינים תת פעילות בלוטת התריס, וישנו הסכם שבערכים כאלו כבר צריך לטפל בה בעזרת מתן טיפול תחליפי בהורמוני בלוטת התריס בכדורים. ככל הנראה הטיפול יהיה קבוע, אך לא ניתן לקבוע את זה מראש, צריך להתחיל בטיפול, ולראות בהמשך. האם tsh ברמה כזו יכול לחזור לנורמה מבלי לקחת כדורים?- כככל הנראה לא. עם TDH מעל 10 מקובל להתחיל בטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

01/11/2020 | 11:48 | מאת: אני

תודה על תשובתך. כמה זמן ניתן להמתין על מנת לתת לבלוטה סיכוי להתאושש לבד? אני מרגישה טוב מה גם לפי הבנתי ft4 בגבול הנורמה. האם לא צריך לחזור לפחות פעמיים על הבדיקה לפני שניתן לקבוע תת פעילות באופן וודאי ? האם לא מתחשבים בכך שהמטופל מרגיש טוב? כלומר אם אין תסמינים אפשר גם לא לטפל? האם יש סכנה בלחיות עם tsh גבוה ומה היא ? תודה וסליחה על השאלה החוזרת

שלום רב, א.כפי שכבר עניתי: בערך כזה של TSH יש להתחיל טיפול. ב. הערך הוא אבחנתי. נמותר לחזור על הבדיקות מספר פעמים. אין הגבלה במספר הבדיקות, ואין זמן מסוים ( חודש או שלושה חודשים) לביצוע בדיקות וקביעת האבחנה. לא צריך ולא מקובל שתרגישי לא טוב. שוב: הערך הוא אבחנתי. אם את לא מעונינת בטיפול- ההחלטה היא שלך, ההמלצה היא להתחיל טיפול. תת פעילות בלוטת התריס הלא מטופלת עלולה לגרום (בדרגה זו או אחרת) לחולשה, ישונונות, עייפות, עצירות, נשירת שעיר, יובש בעור, עליה במקשל, צבירת נוזלים בחללי הגוף, התקדמות מחלת לב, עליה בשומנים בדם. התמונה הצלאה מתפתחת בקצב מאוד איטי, ולא חייבת לכלול את כל התסמינים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס