אחרי בדיקה אשמח לקצת הסבר לגבי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/03/2019 | 08:26 | מאת: משה

שלום דוקטור אני אחרי בדיקה צפיפות העצם בגלל קוליטיס שראו אצלי לפני חודשיים ומאז אני מטופל ע4 כדורים של גרם עם רפאסל והיום קיבלתי תשובות והן עמוד שדרה L1 L4: BMD:1.061 T score: -1.4 Z score :-2 הערות :בגלל שינויים ניוונים/סקלרוטיים רצוי להתיחס לתוצאה L1 .1.9L1-2= -2.4 ירכיים : T score total hip:ימין -0.6 שמאל -0.7 Z score total hip : ימין -1 שמאל -1.1 Bmd total hip : ימין 1.102 שמאל 0.996 הבחנה דניסטומיטרית מסכמת : צפיפות האצם נמוכה מין התחום מצופה לגיל הבדיקה בוצעה בשיטת dexa בעמצאות מכשיר GE LUNAR PRODIGY רצוי לחזור לבדיקה על צפיפות הכצם בהתאם לצורך קליני

שלום רב. מכיוון שאין בפניתך שום שאלה, אני מניכה שמטרת הפניה היא לבנות תכנית המשך מעקב. א. יש לבדוק רמות ויטמין D, הורמון PTH, רמות סידן, זרחו ואלבמין בדם, תקפוד כליתי, תפקוד בלוטת התריס, לבצע איסוף שתן 24 שעות לסידן, ו- ב. יש לפנות לרופא המטפל באוסטאופורוזיז . בברכה, דר ילנה סיגל

24/03/2019 | 14:03 | מאת: משה

דוקטור השאלה שלי בעצם זה מה רואים מהבדיקות כי אני לא הבנתי .... הדבר היחידי שהבנתי שאם ערך T בין -1 ל -2.5 זה אומר אוסטאופניה... שכחתי לציין שאני בן 32 ויש לי קוליטיס ... ואני רואה שיצא לי T SCORE -1.4

ראה תשובה מהיום. דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס