טיפול לאוסטפרוזיס ללא סיכונים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

18/07/2018 | 09:49 | מאת: כוכי

לאמא שלי יש אוסטפרוזיס קשה ביותר. הרופא המליץ על כדור אקטונל פעם בחודש. אבל קראתי שזה ממשפחת ביספונטים ויכול לעשות נמק בלסת, ויש לה כבר שתלים בפה. האם כדאי להשתמש בפרוטאו או פרוליה שזה ביולוגי? דחוףףף

שלום רב, א. לא ניתן לתת המלצה טיפולית דרך הפורום, אלה אך ורק בפגישה עם המטופל פנים מול פנים. ב. סיכון לנמק בלסת בטיפול עם ביספוספונטים הוא מ - 1 ל- 10000 ל- 1 ל - 100000 שנות טיפול. במלים אחרות- אם 100000 חולים יטופלו במשך שנה- ב- 1 מהם יהיה נמק בלסת. כלומר, סיכון לסיבוך זה נמוך מאוד. ג. הנמק עלול להופיע אחרי טיפול כירטורגי בפה- עקירה או השלת שן, ואין סיכון מוגבר לנמק עקב ניתוחים בעבר או שתלים קיימים. ד. לפורטיאו יש הוריות נגד משלו ויש לדון על כך עם רופא המטפל. ה. טיפול בפורטיאו ניתן לשנתיים בלבד, ולאחר מכך יש צורך בטיפול בביספוסונטים או פרוליה, עם כל הסיכונים שלהם, כי אחרת ההשפעה של הפורטיאו יורדת בהדרגה, וסיכון לשברים עולה. בברכה, דר ילנה סיגל ג

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס