צפיפות עצם נמוכה - איך מומלץ לטפל

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/05/2018 | 13:25 | מאת: ש

בת 62. בבדיקה של ערכי T קיבלתי : 1.7- עבור היד, 1.4- עבור האגן ו 2.3- עבור חוליות הגב. האם יש פתרון ללא תרופות, ואם תרופה איזו עדיף? יצויין שאני מקפידה לצעוד הרבה וגם עושה יוגה, אך לא מצאתי תרגול שמחזק את הגב. לאמי היה אוסטאופורוזיס. אני טבעונית. תודה!

שלום רב, לפי בדיקת צפיפות עצם בלבד (ללא מידה על עבר המטופל, על היארעות שברים בעבר, על תרופות קבועות) -המצב מוגדר כאוסטיאופניה, ובמצב זה מומלץ להקפיד על צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון +תוסף יחד (נא להיוויץ בדיאטנית), על רמה תקינה של ויטמין D של 30 ng/ml או 75 nmol/l ומעלה, להימנע מעישון, ולהקפיד בפעילות גופנית סדירה של 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. נא לפנות לרופא כדי לדון בטיפול תרופתי ובחירת התרופה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס