האם מדובר בקושינג? או במשהו אחר?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/05/2018 | 15:13 | מאת: רבק

בחור בן 23 הופנה לבדיקות דם ע"י אנדוקרינולוג, עקב שינוי מבנה הפנים, לפנים עגולות יותר (לא יודע אם עונה להגדרה 'פני ירח', אבל הן עגולות משמעותית מבעבר). רציתי לדעת האם לדעתך הבדיקות מעידות על תסמונת קושינג או על מחלה/בעיה כלשהי: prolactin (45-375) 468 Testosterone Total (8.4-28.7) 16.2 Hyd.Prog. 0' (0.9-6.6) 4.2 Hyd.Prog. 60' 7.1 nmol/l Cortisol 0' (118-618) 660 Cortisol 30' 763.0 nmol/l Cortisol 60' 944.0 nmol/l DHEA-S (2.17-15.2) 12.4 Androstenedione (0.4-2.6) 3.61 אלו התוצאות, וחלקן כפי שניתן לראות יצאו גבוהות מתחומי הנורמה. האם התוצאות עשויות להעיד על תסמונת קושינג (עקב קורטיזול גבוה), או על מחלה/בעיה אחרת כלשהי (שכן אנדרוסטנדיון גבוה) האם לדעתך יש צורך בבדיקות המשך כלשהן? אז האם עולה מהתוצאות בעיה כלשהי? האם קושינג? האם non calisical CAH? האם יש צורך בבדיקות נוספות או לא? תודה

שלום רב, א.- אין לדון באבחנה בלי לראות את המטופל. מקווה שזה ברור לך. ב.- אין בבדיקות אלו עדות למחלת קושינג. רמת קורטיזול מוגברת בזמן אפס מעידה על סטרס, והמדידות האחרות של הקורטיזול מעידות על תגובה טובה ובריאה של בלוטות האדרינלים לגירוי כימי. ג.- הטסטים האלו לא מיעודים לאבחנה של מחלת קושינג. ד.- תשובות הבדיקות גם לא חשודות ל- CAH. ה. הדבר היחידי שמעל הנורמה הוא הפרולקטין. העליה היוא לא משמעותית, הורמון זה יכול חעלות עקב מצב של לחץ בעת הבדיקה- עקב כאב בהגדת מחט, או אם הבדיקה נלקחה פחות מ- 3 שעות מקימה מהמיטה. כדאי לחזור על הבדיקה בהזדמנות אחרת. בברכה, דר ילנה סיגל

17/05/2018 | 00:10 | מאת: המשך

תודה רבה ד'ר. מה לגבי הרמה הגבוהה של האנדרוסטדיון? אציין כי ב3 בדיקות יצא 3.6 כשהנורמה היא עד 2.6

שלום רב, באופן תיאורתי, אנדרוסטנדיון יכול להעלות בגברים עקב שימוש בתוספים שספורטאים משתמשים, או עקב היפרפלזיה מולדת של האדרינלים. הערך אצלך לא מאוד גבוה, ויש להחליט עם הרופא על המשך מעקב ובירור. לפי מה שכתבת- לא עלה לי חשד בהיפרפלזיה מולדת של האדרינלים, אך יש צורך בהתרשמות קלינית בפגישה עם רופא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס