אפשר לענות על שאלת הדרך לשיפור אוסטופניה? תודה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/10/2017 | 17:11 | מאת: גל

שלום רב, דרך שיפור אוטיאופניה כוללת: א.- צריכת סידן יומית מספקת בהתאם לגיל המטופל. לאישה בגיל המעבר מולצת צריכה של 1200 מג סידן ממזון ותוסף יחד. נלצורך חישוב צריכת סידן יומית אישית ניתן להיעזר בדיאטנית או להשתמש בטבלאות מהאינטרנט. ב.- לשמור על רמה תקינה של ויטמין D של לפחות 30 ng/ml או 75 nmol/l- תלוי במעבדה המבצעת הבדיקה. ג.-להימנע מעישון ושתית אלכוהול מופרזת. ד.-להקפיד בפעילות גופנית סדירה של 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם.מומלצת פעילות גופנית אירובית- הליכה, ריצה קלה, ריקודים, התעמלות נגד התנגדות עם גומי, כדור, משקולות. ה.-לאנשים צעירים- נשים וגברים- עם רמות נמוכות של הורמוני מין יש לשקול טיפול תחליפי בהורמוני מין. הנושא- לדיון עם רופא המטפל. ו.-לבעלי משקל נמוך עם BMI נמוך מ- 19, גברים ונשים- להיוויץ עם רופא ודיאטינית ולהעלות את משקל הגוף. ז. לפבדוק עם הרופא המטפל האם המטופל נוטל תרופות שעלולים לפגוע בעצם, ולהחליט האם ניתן להפיקן. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס