השמנה ובדיקות דם עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/06/2017 | 11:00 | מאת: אני

שלום וברכה אני בן 29 ונוטל מס' תרופות פסיכיאטריות אביליפיי 5 מ"ג (אנטי פסיכוטי) לוסטרל 100 מ"ג (נוגד דיכאון SSRI) למיקטל 250 מ"ג (מייצב מצב רוח, זו תרופה גם נגד אפילפסיה) אני עושה ספורט (ריצה 4 פעמים בשבוע) ודיאטה אך לא מצליח לרדת במשקל.. שוקל 103 קילו וגובה 1.78 בנוסף לכך אני מרגיש עייפות מסוימת וחוסר אנרגיה במהלך היום ויש לי נשירת שיער מתמדת.. עשיתי בדיקות דם הורמונאליות ואלו התוצאות ESTRADIOL (E-2) - 110 pmol/L SHBG - 20.8 nmol/L FREE ANDROGEN INDEX - 34.1 TSH - 1.91 mIU/L T4- FREE - 11.9 pmol/L LH - 0.70 IU/L FSH - 4.50 IU/L PROLACTIN - 119.7 mIU/L TESTOSTERONE- TOTAL - 7.10 nmol/L IGF-1 - 26.73 nmol/L CORTISOL-BLOOD - 439 nmol/L האם זה קשור לכך שאני לא מצליח לרדת במשקל ולהשמנה הבטנית שלי ולעייפות ולחוסר האנרגיה? תודה

שלום רב וסליחה על עיקוב בתשובה. העקוב קרה עקב נסיבות טכניות. לא ניתן לייעץ דרך הפורום. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא ולדון בנושא. מהבדיקות שהבאת- אין עדות לבעי אנדוקרינית הגורמת להשמנה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס