שאלה

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

01/09/2015 | 00:17 | מאת: יעלה

שלום, בת 60, לאחרונה בבדיקת דופלר אגן "שחלה ימין מוגדלת לגילה עם הסתיידויות על פני שתי השחלות. מומלץ מעקב סונוגרפי ומרקרים." (שחלה ימין בגודל 20x21 מ"מ, שחלה שמאל בגודל 13x19 מ"מ). עקב כך ביצעתי בדיקת דם מרקרים ונמצא: סמן CA-19.9 ערך 41.5 U/ml סמן CEA ערך 2.2 ng/ml סמן CA-125 ערך 13.6 U/ml סמן CA-15.3 ערך 22.2 U/ml הבנתי שהערך של CA-19.9 הינו גבוה מהנורמה. אני שולחת את שאלתי בפורום גסטרו מכיוון שהבנתי שלסמן CA-19.9 יש קשר לסרטן הלבלב ולבעיות גסטרו נוספות. שאלותיי: 1. מה המשמעות של התוצאות? עד כמה זה חמור? 2. איזו בדיקה או בדיקות כדאי לבצע על מנת להמשיך את הבירור? 3. עד כמה זה דחוף? האם יש צורך להחליף את התור הרגיל (שהוא רחוק יחסית) בתור דחוף? 4. האם בדיקת אנדוסקופיה או גסטרוסקופיה יעילה לאבחון העלייה ברמת CA-19.9? בתודה ובברכה, יעלה

01/09/2015 | 22:17 | מאת: ד"ר ריאד חדאד

שלום יעלה ה- CA19.9 מעט מעל הנורמה בשלב זה היתי ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד חודש במידה ויש עליה נוספת חבצע ct בטן עם הזרקת חומר ניגוד

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד